13 februari 2019

Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij op dinsdag 12 februari 2019 is een recordbedrag van 79,4 miljoen euro aan culturele organisaties geschonken. De miljoenen voor cultuur zijn bij elkaar gebracht door de deelnemers van de BankGiro Loterij. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Dankzij de deelnemers van de Bankgiroloterij, en ook iedereen die speciaal voor de Kunsthal meespeelt, kon de Kunsthal in 2018 spraakmakende tentoonstellingen en bijzondere events realiseren. Zoals de tentoonstellingen  Hyperrealisme Sculptuur, Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years, Actie<->Reactie. 100 jaar kinetische kunst, Stephan Vanfleteren. Surf Tribe en Hugo Claus, con amore. Daarnaast maakte de BankGiro Loterij het mogelijk dat de Kunsthal het nieuwe zomerse buitenfestival Kunsthal LIVE OP ZONDAG kon programmeren, waarbij iedereen in de zomer zes zondagen lang van live muziek en DJ’s, food & drinks en fashion & art kon genieten.

Directeur Emily Ansenk en het hele Kunsthalteam is heel blij met de cheque ter waarde van € 431.687,- Mede dankzij deze bijdrage van alle deelnemers aan de BankGiro Loterij haalde de Kunsthal in 2018 een recordaantal van 450.000 bezoekers voor haar tentoonstellingen en buitenevenementen.

Lees hier meer over de belangrijkste toekenningen aan cultuur in dit persbericht.
Lees hier een overzicht van de toekenningen. 

Directeur Emily Ansenk met de cheque voor de Kunsthal foto Roy Beusker.jpg
Foto: Emily Ansenk met haar cheque, foto Roy Beusker