29 maart 2021

De ING Talent Award biedt aanstormend fotografietalent in Europa een platform om eigen werk aan een internationaal publiek te tonen. De vijf fotografen die zijn doorgedrongen tot de finale van deze achtste editie zijn Alina Frieske (1994, Duitsland), Camilla Ferrari (1992, Italië), Esther Hovers (1991, Nederland), Etienne Courtois (1969, België) en Ire Lenes (1981, Spanje). De finalisten worden begeleid door de beroemde Amerikaanse fotograaf Alec Soth en zijn voorgedragen door experts verbonden aan Futures, het fotografieplatform voor aanstormend Europees fotografietalent. De uitreiking vindt plaats op woensdag 2 juni en zal online te volgen zijn.

De talenten doorlopen drie maanden een intensief coaching traject en creëren in deze periode nieuw werk voor de ING Collectie. Hierin geven ze uiting aan het thema ‘Resilience, a personal story’, een onderwerp dat goed past in deze uitdagende tijd die van iedereen een extra dosis veerkracht vraagt. De winnaar van de ING Talent Award 2021 wordt gekozen door een internationale jury, onder wie Alessia Glaviano (senior photo editor van Vogue Italia, L’Uomo Vogue), schrijver, kunstcriticus en curator Hans den Hartog Jager, Sanne ten Brink (hoofdconservator ING Collectie) en de Amerikaanse beeldend kunstenaar en schrijver Roni Horn.

De winnaar van de vakjuryprijs ontvangt € 10.000, de winnaar van de publieksprijs wordt uitgenodigd nieuw werk te maken voor de ING Collectie. Het werk van de finalisten is van 27 mei tot en met 19 september te zien in de Kunsthal. Binnenkort lees je meer over hoe je mee kunt stemmen voor de publieksprijs. 

Zie ook

Zoommeeting Finalisten.jpg
Zoommeeting finalisten ING Talent Award 2021
287-005 ING Talent Award Logo_RGB.png
ING Talent Award
Kunsthal Rotterdam tijdelijk gesloten
Volg ons op instagram en facebook voor een dagelijkse dosis inspiratie!
Volgen