26 februari 2020

Afgelopen weekend telde Kunsthal Rotterdam de 150.000ste bezoeker voor de succesvolle tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime. Met nog twee weken te gaan, duikt de tentoonstelling in Muglers unieke verbeeldingskracht waarin perfectionisme, Hollywoodglamour, dromen, exotische wezens, erotiek en sciencefiction elkaar afwisselen. Niet eerder werd een spectaculaire overzichtstentoonstelling zoals deze in Europa vertoond.

Kunststudenten Tomy Bocaa en Grace Bush werden feestelijk onthaald: uit handen van Kunsthal directeur Nathanja van Dijk ontvingen zij bloemen en de exclusieve Mugler catalogus. 

Laatste kans voor ‘Thierry Mugler: Couturissime’, te zien tot en met zondag 8 maart 
 

Koop je tickets online

Vol trots presenteert de Kunsthal Rotterdam de allereerste overzichtstentoonstelling van het werk van de Franse maker Thierry Mugler. Innovatief en rebels weet Thierry Mugler al bijna vijftig jaar iedereen te verbazen met zijn buitengewone creaties. In de spectaculaire tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ zijn de verschillende werelden van deze markante kunstenaar – visionair, couturier, directeur, fotograaf en parfumeur – voor het eerst te bewonderen. De tentoonstelling ‘Thierry Mugler: Couturissime’ brengt meer dan 150 ensembles samen uit de periode tussen 1977 en 2014, waarvan de meeste voor het eerst tentoongesteld worden. Daarnaast zijn er veel nooit eerder getoonde accessoires en toneelkostuums, clips en video’s, archiefdocumenten en schetsen te zien. 

‘Thierry Mugler: Couturissime’ is ook tijdens de Museumnacht010 op 7 maart te bezichtigen tussen 20:00 en 01:00 uur. Kijk voor het programma en deelnemende instituten op www.museumnacht010.nl

De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 8 maart. Daarna reist de tentoonstelling door naar Kunsthalle München, waar deze van 3 april tot en met 30 augustus te zien is. 

150000ste bezoeker.jpg
Nathanja van Dijk met de 150.000ste bezoekers, foto © Bas Czerwinski
Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij