11 maart 2021

In goed overleg met de raad van toezicht is besloten dat Nathanja van Dijk haar taken als directeur/bestuurder van Kunsthal Rotterdam per 15 maart 2021 neerlegt.

Arjan Schakenbos, voorzitter raad van toezicht Kunsthal: “Sinds november 2019 heeft Van Dijk zich met veel energie ingezet voor de Kunsthal. Zij heeft zich het afgelopen jaar onder meer ingespannen voor het neerzetten van de plannen voor de nieuwe Cultuurplanperiode. Onder haar leiding zijn er verschillende off- en online initiatieven gestart. Met de flexibele programmering heeft zij de Kunsthal door een moeilijke periode geloodst. De raad van toezicht spreekt haar dank uit voor de inzet van Van Dijk.”

Nathanja van Dijk: “Ik kijk dankbaar en met genoegen terug op een goede maar roerige tijd, waar de gehele culturele sector in terecht is gekomen. Met veel plezier heb ik samen met het Kunsthal team en de partners gewerkt aan een veelzijdig programma, om ook in deze periode het publiek te verrassen en blijvend te betrekken bij kunst en cultuur. De raad van toezicht en ik hebben echter samen moeten concluderen dat er verschil van inzicht bestaat over het op lange termijn te voeren beleid. Ik hoop en verwacht dat de Kunsthal snel weer haar deuren kan openen. Ik wens dit prachtige boegbeeld van Rotterdam alle succes toe.”

Zakelijk directeur Herman van Karnebeek zal de bestuurstaken tijdelijk waarnemen. 

Kunsthal Rotterdam_Foto Bas Czerwinski.jpg
Kunsthal Rotterdam, foto: Bas Czerwinski
Kunsthal Rotterdam tijdelijk gesloten
Volg ons op instagram en facebook voor een dagelijkse dosis inspiratie!
Volgen