21 februari 2017

Maar liefst 66 musea en culturele instellingen ontvangen een schenking van de BankGiro Loterij, waaronder ook de Kunsthal Rotterdam. Zakelijk directeur Herman van Karnebeek ontving de jaarlijkse bijdrage én de extra bijdrage van de deelnemers die met de BankGiro Loterij meespelen, en daarmee de Kunsthal direct steunen. De Kunsthal kan met deze bijdrage bijzondere tentoonstellingen aan een Nederlands publiek laten zien en particuliere collecties ontsluiten.

Het miljoenenbedrag is op het Goed Geld Gala verdeeld onder 66 culturele organisaties. De meeste hiervan ontvangen jaarlijks steun van de BankGiro Loterij, variërend van 200.000 euro tot ruim 15 miljoen euro. Door de verhoogde opbrengst werd een aantal culturele instellingen bovendien verrast met een donatie voor een specifiek project of nieuw initiatief. 

Totale steun aan culturele sector groeit naar 66,9 miljoen euro

De schenkingen voor cultuur zijn mogelijk dankzij de ruim 580.000 loterijdeelnemers die met de BankGiro Loterij meespelen. De helft van ieder lot gaat naar cultuur. Deelnemers kunnen ervoor kiezen cultuur breed te steunen of een culturele instelling naar keuze. In totaal kan de BankGiro Loterij dit jaar 66,9 miljoen euro schenken aan 66 musea en andere culturele instellingen door heel Nederland. Dat is 4,1 miljoen euro meer dan vorig jaar. Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de BankGiro Loterij.

Alle culturele partners van de BankGiro Loterij op het podium.jpg
Foto: Roy Beusker