27 juni 2019

Kunsthal Rotterdam is op zoek naar een nieuw algemeen directeur. Kunsthal Rotterdam is een van de toonaangevende culturele instellingen in Nederland, een boegbeeld van de stad Rotterdam met internationale uitstraling. De Kunsthal heeft geen eigen collectie en daardoor een grote vrijheid van programmeren en presenteren. De Kunsthal transformeert voortdurend en creëert crossovers tussen verschillende (kunst)disciplines en culturen. Hierdoor weet de Kunsthal een zeer breed en divers publiek aan zich te binden.

Kern van de functie

Kunsthal Rotterdam is op zoek naar een algemeen directeur die eindverantwoordelijkheid draagt voor de artistieke ontwikkeling en de kwaliteit van de tentoonstellingen en deze kan doorvertalen naar een verrassende programmering. De algemeen directeur heeft een duidelijke artistieke visie, is innovatief en weet een divers publiek te bereiken én te verbinden. Daarnaast is hij/zij een cultureel ondernemer die met de voeten in de klei staat en relaties kan bouwen en onderhouden met (inter)nationale stakeholders. Van kunstinstellingen en kunstenaars tot sponsoren, subsidiegevers en verzamelaars.

Organisatie

Het volledige team van de Kunsthal bestaat uit ongeveer 55 medewerkers (40 fte). De directie wordt gevormd door een algemeen en een zakelijk directeur die beiden een deel van de organisatie aansturen. De algemeen directeur geeft direct leiding aan de inhoudelijk betrokken afdelingen: tentoonstellingen, development, educatie & publiek en marketing & communicatie. De zakelijk directeur geeft dit aan de operationele afdelingen: algemene zaken, gebouwbeheer, veiligheidszaken, financiën en de winkel. De algemeen directeur is statutair bestuurder van de stichting en is eindverantwoordelijk voor de exploitatie van de Kunsthal. Hij/zij legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht. 

 

Persbeeld_Kunsthal Rotterdam_westzijde_foto Jeroen Musch.jpg
Kunsthal Rotterdam, foto Jeroen Musch

De Kunsthal onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en nodigt kandidaten die de diversiteit van de organisatie kunnen versterken nadrukkelijk uit om te reageren. 

Geïnteresseerd?

De Kunsthal laat zich in de procedure ondersteunen door DUX International Executive Search. Mocht u belangstelling hebben in deze functie, dan ontvangen wij graag uw CV (in Word) en motivatiebrief vóór 28 juli 2019. U kunt dit sturen naar DUX International, via info@duxinternational.com t.a.v. Karin Doeksen of Jolien Wiesenhaan.  
 

Volledige profielschets algemeen directeur

Kunsthal Rotterdam is weer open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu