12 oktober 2021

Kunsthal Rotterdam zoekt een betrokken, inspirerende en veelzijdige algemeen directeur die in staat is om de Kunsthal verder te positioneren als bruisend publiek instituut. Een instituut dat maatschappelijk relevant is, nieuwsgierigheid en creativiteit prikkelt en aansprekend is voor zowel de ervaren kunstkenner als de toevallige bezoeker.

Kern van de functie

Kunsthal Rotterdam is op zoek naar een algemeen directeur die eindverantwoordelijkheid draagt voor de artistieke ontwikkeling en de kwaliteit van de tentoonstellingen en deze kan doorvertalen naar een verrassende programmering. De algemeen directeur heeft een duidelijke artistieke visie, is innovatief en weet een divers publiek te bereiken én te verbinden. Daarnaast is hij/zij een cultureel ondernemer die met de voeten in de klei staat en relaties kan bouwen en onderhouden met (inter)nationale stakeholders. Van kunstinstellingen en kunstenaars tot sponsoren, subsidiegevers en verzamelaars.

Geïnteresseerd?

Bij de wervingsprocedure wordt de raad van toezicht van de Kunsthal ondersteund door de headhunters en recruiters van DDJ&. Lees de vacature hier

De Kunsthal onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en nodigt kandidaten die de diversiteit van de organisatie kunnen versterken nadrukkelijk uit om te reageren. 

 

 

Extra Large met bezoekers Low Res 20.JPG
Bezoeker in de tentoonstelling 'Extra Large', foto Marco de Swart

Organisatie

Het volledige team van de Kunsthal bestaat uit ongeveer 55 medewerkers (40 fte). De directie wordt gevormd door een algemeen en een zakelijk directeur die beiden een deel van de organisatie aansturen. De algemeen directeur geeft direct leiding aan de inhoudelijk betrokken afdelingen: tentoonstellingen, development, educatie & publiek en marketing & communicatie. De zakelijk directeur geeft dit aan de operationele afdelingen: algemene zaken, gebouwbeheer, veiligheidszaken, financiën en de winkel. De algemeen directeur is statutair bestuurder van de stichting en is eindverantwoordelijk voor de exploitatie van de Kunsthal. Hij/zij legt verantwoording af aan de Raad van Toezicht.