27 augustus 2018

Laat je zintuigen prikkelen in het droomlandschap WATERLICHT. Als een virtuele vloed gemaakt van LEDs, software en lenzen overspoelt WATERLICHT het Museumpark en laat je ervaren hoe hoog het water zou komen zonder menselijke interventie. Tegelijkertijd creëert WATERLICHT aandacht voor de stijgende waterspiegel als gevolg van de opwarming van de aarde. Beleef de kracht en poëzie van het water!

De Rotterdamse première van WATERLICHT is speciaal ontworpen door Daan Roosegaarde voor het Museumpark en de Kunsthal. Deze bijzondere locatie kent een rijke geschiedenis met water. De Westzeedijk beschermt het gebied tussen Gouda, Leiden en Rotterdam al sinds de 13e eeuw tegen overstromingen. Daarnaast is de ondergrondse waterberging in de Museumparkgarage een van de maatregelen om wateroverlast in Rotterdam te beperken. 

WATERLICHT van Studio Roosegaarde wordt gepresenteerd ter gelegenheid van de zinsbegoochelende tentoonstelling ‘Actie <> Reactie. 100 jaar kinetische kunst’ in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling is op de avonden van WATERLICHT speciaal geopend.