15 april 2016

Van 14 t/m 16 april wordt het weer één groot feest op het Schouwburgplein tijdens WIRED Festival! Op Vrijdag 15 april geven David Bade en Tirzo Martha om 14.00 uur een lezing over cultuureducatie op Curaçao en wat ze met All you can Art gaan doen bij de Kunsthal.

Curaçao meets Rotterdam! Het 10-jarig bestaan van Instituto Buena Bista (IBB), een vooropleidingsinstituut en plek voor hedendaagse kunst op Curaçao, wordt in de Kunsthal Rotterdam gevierd met een zomertentoonstelling én atelier voor talentvolle jongeren. De tentoonstelling presenteert bestaand werk en werk in ontwikkeling van de ‘founding fathers’ van IBB, David Bade en Tirzo Martha, en van andere internationale kunstenaars uit de collectie van IBB.

In het atelier, dat onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling, nemen dertig talentvolle jongeren twee maanden lang deel aan een Summerschool, begeleidt door kunstenaars volgens het aloude leermodel van meester-gezel.

Het publiek is continu getuige van de activiteiten en kan ook aan bepaalde onderdelen deelnemen. Docenten, docenten in opleiding, educatief medewerkers of cultuur coördinatoren krijgen de kans aan te sluiten op het programma en te participeren in de tentoonstelling mét atelier.

locatie

Schouwburgplein Rotterdam

Toegang

Gratis

Lezing David Bade en Tirzo Martha

14.00 uur in het Tableau

0540_WIRED_2016_SHARE_IMAGES3.jpg

Lees meer

150613-FE1875-FredErnst-1600px.jpg