di 1 Okt
14:30 - 16:00
Bijzondere ontmoetingen

KunstKoppels

De Kunsthal Rotterdam organiseert op dinsdag 1 oktober, in samenwerking met ontmoetingsplatform Klup en Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan, ‘KunstKoppels’. Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, of met een andere achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van het ‘larger than life’ universum van de beroemde Portugese kunstenaar Joana Vasconcelos. Onder begeleiding van een gids bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling ‘Joana Vasconcelos. I’m Your Mirror’. Samen kijk je, aan de hand van enkele opdrachten, naar de installaties en sculpturen en praat je over wat je ziet en ervaart.

Joana Vasconcelos staat bekend om haar scherpe gevoel voor verhoudingen, meesterlijk gebruik van kleur en bijzondere materiaalkeuze. Direct en ironisch stelt zij tegenstellingen aan de kaak. Ze vormt alledaagse gebruiksvoorwerpen om tot verrassende metaforen, zoals een paar reusachtige naaldhakken samengesteld uit roestvrijstalen pannen, een sofa bekleed met aspirine-strips, een hart van rood plastic bestek, een verlovingsring van goudkleurige autovelgen en whiskyglazen en een zes meter hoge kroonluchter gemaakt van 14.000 tampons.

Achter de ogenschijnlijke vrolijkheid van haar werk gaan maatschappelijke en sociaal-politieke thema’s schuil zoals onderdrukking, mensenrechten, gendervraagstukken en identiteit. Activistisch, feministisch en met een diepgeworteld respect voor de Portugese cultuur en tradities geeft Vasconcelos haar eigen draai aan de werkelijkheid. Het resultaat is een verleidelijke, humoristische, uitbundige en soms absurdistische tentoonstelling waarin niets is wat het lijkt!

Wat

KunstKoppels, een inspirerende middag met een bijzondere ontmoeting.

Waar

Kunsthal Rotterdam.

Wanneer

Dinsdag 1 oktober 2019 I 14.30 – 16.00 uur (je kunt natuurlijk ook langer blijven, de Kunsthal is tot 17.00 uur open en het Kunsthalcafé is een gezellige plek om met een kop koffie of ‘borrel’ samen nog even na te praten). 

Kosten

entree volwassenen 14,00 euro (Rotterdampas en Museumkaart zijn geldig).
De tickets voor volwassenen zijn inmiddels helemaal volgeboekt. Aanmelden voor studenten is nog wel mogelijk. Wil je op de hoogte blijven van de volgende KunstKoppels, stuur dan een mail naar communicatie@kunsthal.nl

Studenten

Wil jij meedoen met KunstKoppels? Ben je geïnteresseerd om een verbintenis aan te gaan met een ‘onbekende’ van een andere generatie, simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst? Meld je dan hier aan, er is beperkt plaats beschikbaar. Deelname voor studenten is gratis. 

Boek hier je ticket!

2FE24433-FredErnst-2000px-Website.jpg
Joana Vasconcelos. I'm Your Mirror. Foto Fred Ernst
Kunsthal LIVE OP ZONDAG 21 juli 2019 LR 05.JPG
Joana Vasconcelos. I'm Your Mirror. Foto Marco De Swart

Week tegen Eenzaamheid

Deze editie van KunstKoppels wordt georganiseerd tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2019, van 1 t/m 8 oktober, een landelijk initiatief om extra aandacht te vragen voor het thema eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid 2019 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van VWS, zie voor meer informatie de website.

Kunsthal LIVE OP ZONDAG 21 juli 2019 LR 08.JPG
Joana Vasconcelos. I'm Your Mirror. Foto Marco De Swart

Zie ook

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij