di 2 Nov
13:30 - 15:30
Bijzondere ontmoetingen

KunstKoppels

De Kunsthal organiseert op dinsdag 2 november weer een mooie editie van KunstKoppels. Tijdens KunstKoppels ontmoet je in de Kunsthal iemand die voor jou helemaal nieuw en onbekend is. Iemand van een andere generatie, achtergrond of leefwijze. Deze editie staat in het teken van de tentoonstelling Deep in Vogue. Celebrating Ballroom Culture. Na een introductie bezoek je als KunstKoppel de tentoonstelling en ontdek je samen de expressieve kracht van de ballroomcultuur... en natuurlijk elkaar! KunstKoppels wordt georganiseerd in samenwerking met Rotterdamse Helden, een jongerenproject van Unie Van Vrijwilligers Rotterdam (UVV).

Deep in Vogue viert de ballroomcultuur en geeft context aan een subcultuur gevormd door en voor queer en transgender mensen, zwart en van kleur. De tentoonstelling brengt – met fotografie, video-installaties en enkele mode-items – de community, codes en expressieve kracht van ballroom in beeld, waarbij de focus ligt op de oorsprong en de voortdurende noodzaak om elkaar te vieren in een maatschappij die daar vaak in tekortschiet.

WAT

KunstKoppels, een inspirerende middag met een bijzondere ontmoeting.

WAAR

Kunsthal Rotterdam

WANNEER

Dinsdag 2 november 2021

13:30 – 15:30 uur (Inloop vanaf 13:15)
Je bent van harte welkom om na het programma nog even te blijven. Na afloop zal er voor koffie en thee worden gezorgd in het Auditorium en alle tentoonstellingen in de Kunsthal zijn tot 17.00 uur open.

KOSTEN

Entree volwassenen 16,50 euro inclusief kopje koffie of thee (Rotterdampas en Museumkaart zijn geldig). Voor studenten zijn de tickets voor Kunstkoppels gratis. Reserveer nu!

Boek hier je ticket!

STUDENTEN

Wil jij meedoen met KunstKoppels? Ben je geïnteresseerd om een verbintenis aan te gaan met een ‘onbekende’ van een andere generatie, simpelweg door samen te kijken, te praten en na te denken over kunst? Meld je dan hier aan, er is beperkt plaats beschikbaar. Deelname voor studenten is gratis. 

Zie ook

09-1921Image14_WILLIE NINJA 60 x 80_LR.jpg
Legendarische voguer Willi Ninja met lichaamssieraad van Thierry Mugler New York, juni 1989 Foto © Chantal Regnault
MDS_Deep in Vogue- Celebrating Ballroom Culture Low Res 22.JPG
Tentoonstelling 'Deep in Vogue', foto Marco de Swart