do 13 Sep
11:00 - 13:00
Meet the artists!

Masterclass Viktor&Rolf

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academie jaarlijks een reeks masterclasses - exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden - door bijzondere kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder meer fotograaf Peter Lindbergh, fotograaf en kunstenaar Erwin Olaf, choreograaf Conny Janssen, architect Rem Koolhaas en kunstenaars Melanie Bonajo en Michael Kvium is het op donderdag 13 september de beurt aan het iconische mode-duo Viktor&Rolf.

De Masterclass Viktor&Rolf is volgeboekt, aanmelden is helaas niet meer mogelijk. 

Al 25 jaar leidt de samenwerking tussen Viktor Horsting en Rolf Snoeren tot compromisloze schoonheid. In hun roemrijke carrière verleggen Viktor&Rolf voortdurend de grenzen tussen kunst en mode. Hun ontwerpen contrasteren tussen romantiek en rebellie, uitbundigheid en controle, classicisme en conceptualisme. Ter gelegenheid van het vijfentwintigjarig jubileum van het Amsterdamse modehuis Viktor&Rolf presenteert de tentoonstelling Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years de meest indrukwekkende werken van dit eigenzinnige Nederlandse mode-duo. Tijdens de Masterclass gaan Viktor&Rolf in op hun werk en inspiraties. Ook zullen ze enkele geselecteerde portfolio's van studenten bespreken. De voertaal van de Masterclass is Engels.

Programma donderdag 13 september

10:30-11:00 Inloop
11:00-13:00 Masterclass door Viktor&Rolf in het Auditorium
Vanaf 13:00 Na de Masterclass is er gelegenheid de tentoonstelling 'Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years' te bezoeken

Aanmelden Studenten

Aanmelden is niet meer mogelijk, de Masterclass is volgeboekt.
De kosten voor deelname aan de Masterclass zijn €7,50, inclusief bezoek aan de tentoonstelling 'Viktor&Rolf: Fashion Artists 25 Years'.

Aanmelden Kunsthal Vrienden

Alle plekken voor Kunsthal Vrienden in de Masterclass Viktor&Rolf zijn op dit moment gereserveerd. Wil je een plekje op de 'Vrienden-reservelijst' of meedoen aan de volgende masterclasses, mail dan naar vrienden@kunsthal.nl. Deelname voor Kunsthal Vrienden is gratis. Wil je meer weten over de voordelen van Kunsthal Vriendschap? Kijk dan hier.

 

15_Viktor&Rolf_Van Gogh Girls_SS2015_PhotoTeam Peter Stigter_Model Yumi Lambert.jpg
Viktor&Rolf, Van Gogh Girls SS2015, Foto team Peter Stigter, model Yumi Lambert
33_Viktor&Rolf_Action_Dolls_by_Marijke_Aerden.jpg
Viktor&Rolf, Action Dolls, haute couture collection, AW 2017, foto ©Marijke Aerden

Zie ook

Krijg feedback op je portfolio van Viktor&Rolf

De Masterclass focust zich op het werk van de designers. We nodigen studenten uit om de door hen gemaakte portfolio's te bespreken met Viktor&Rolf. Van alle ingestuurde portfolio's worden er drie tot vijf geselecteerd door Viktor&Rolf en behandeld gedurende de Masterclass. 

Als je portfolio is geselecteerd, krijg je de kans gedurende drie minuten een presentatie te geven over je werk, waarbij je maximaal tien foto's kunt laten zien. Na je presentatie geven Viktor&Rolf feedback op jouw werk. 

Om je portfolio in te sturen moet je aan het volgende voldoen:

  • Je bent een (fashion) student op MBO, HBO of universitair niveau in Nederland of het buitenland
  • Je bent aanwezig op het evenement op donderdag 13 september

Je portfolio bestaat uit:

  • Een selectie van maximaal tien foto's van je werk met een minimale resolutie van 1920 x 1080 (onze voorkeur gaat uit naar maximaal drie verschillende collecties) 
  • Een korte uitleg van je werk in maximaal 500 woorden
  • Je naam, leeftijd, huidige studie, mobiele nummer en email adres

Verzend je portfolio voor maandag 03/09/2018 via WeTransfer naar: educatie@kunsthal.nl
Als je portfolio is geselecteerd krijg je op maandag 10/09/2018 bericht terug.