13 november, 2016 15:00 - 15:30

Guus Vreeburg, kunsthistoricus, gaat in gesprek met kunstenaar Pim Palsgraaf tijdens de presentatie van zijn werk 'In the absence of light'. Toine Klaassen sluit de Artist Talk af met een performance.

Voor Kunsthal Light #15 neemt het rauwe ruimtelijke werk van de Rotterdamse kunstenaar Pim Palsgraaf (1979) als een parasiet bezit van het gebouw. Langzaam maar zeker grijpen zijn bouwwerken in op het beton, ijzer en glas van Koolhaas’ architectuur. Palsgraaf haalt zijn inspiratie uit de frictiezones en de rafelranden van de stad. De plekken waar niemand komt, die vergeten zijn, en soms verdekt liggen te wachten op een nieuwe bestemming. Hij maakt donkere bouwsels die samen uitgroeien tot een verlaten stad die zweeft boven de hoofden van bezoekers. Een onheilspellend gevoel maakt zich meester van iedereen die zich bewust is van wat zich bovenin de etalage afspeelt.

Pim Palsgraaf studeerde in 2003 cum laude af als fine art student aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Hij heeft vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland gehad waaronder New York, Moskou en Leipzig.

KUNSTHAL LIGHT creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op ‘modern muralists', urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een ‘site-specific' werk te maken.

Deelname aan de Artist Talk is gratis, op vertoon van een geldig Kunsthal entreeticket. Museumkaart en Rotterdampas zijn ook geldig. 

KUNSTHAL LIGHT #15

ZIE OOK

PL_Familiedag_Kunsthal_foto_BasCzerwinski (215).jpg
PL_Familiedag_Kunsthal_foto_BasCzerwinski (210).jpg