14 februari, 2016 15:30

Voor Kunsthal Light #13 wordt de ‘etalage’ van de Kunsthal overgenomen door de theatrale, duistere karakters van kunstenares Susanna Inglada (Spanje, 1983). Met houtskool en verf tekent ze haar figuren in de ruimte. Inglada werkt graag zonder vast frame of doek. Dit geeft haar de vrijheid om levendige scenes op te bouwen, met haar creaties als de spelers en rekwisieten in een theaterstuk. Geïnspireerd door de cultuur en politiek in haar land van herkomst, schept Inglada een eigen wereld met symbolen van geweld en macht, waarbij het lijkt of de figuren onderling op elkaar reageren. 

artist talk

Zondag 14 januari 15.30 uur, Kunsthal Rotterdam
Noor Mertens, curator van Prospects and Concepts* gaat in gesprek met Susanna Inglada.

*Jaarlijks organiseert het Mondriaan Fonds de tentoonstelling Prospects and Concepts tijdens Art Rotterdam, om de zichtbaarheid van beginnende beeldend kunstenaars een impuls te geven.

Kunsthal Light creëert kansen voor talentvolle kunstenaars. De spotlight is gericht op ‘modern muralists’, urban-, en striptekenaars, conceptuele kunst en installaties. Kunstenaars krijgen de vrije hand om in de etalage langs de hellingbaan een ‘site-specific’ werk te maken en met publiek in gesprek te gaan.

MarcelKollen-KusthalLight-19-01-2016-19.jpg