29 december, 2017 14:15 - 16:25

prob.jpg

Op vrijdagmiddag 29 december zie je in de Kunsthal voor het eerst de nieuwe bioscoopfilm 'De Wilde Stad'. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen, met in de hoofdrol kat Abatutu. Extra leuk: voorafgaand aan de film is er een Meet & Greet met Abatutu!

De Wilde Stad schetst een beeld van de stad vanuit het perspectief van de vele dieren en planten die - vaak onopgemerkt door de mensen - de stad bevolken. De Wilde Stad is een film van de makers van de succesvolle natuurfilms De Nieuwe Wildernis en Holland - Natuur in de Delta. Onder regie van Mark Verkerk (winnaar Gouden Kalf) ontstond De Wilde Stad: een film die de dynamiek, snelheid, kracht, schoonheid en humor van de natuur in een stedelijke omgeving laat zien, met verrassende plotwendingen. Een meeslepend verhaal vol avontuurlijke ontmoetingen tussen dieren en mensen waar nu eens niet de mens centraal staat, maar een kat. Voor het eerst vertoond in Kunsthal Rotterdam!

Hoofdrolspeler Abatutu 

Abatutu is een rasechte stadsbewoner. Hij klimt elke dag, als zijn baasje naar het werk is, uit het keukenraam en begint zijn dagelijkse avontuur. Hij houdt van de stad, weet elke plek te vinden en kent zijn bewoners, zowel dieren als mensen. Hij ziet dingen die voor veel mensen onopgemerkt blijven, simpelweg omdat ze te druk zijn met zichzelf of hun mobiele telefoon. Abatutu bekijkt tijdens zijn wandelingen de dingen vanuit zijn eigen zienswijze. Hij heeft een uitgesproken mening en een grote bek, maar ook het spreekwoordelijk kleine hartje.

Meet & Greet Abatutu 14.15 - 14.45 uur

Kom en ontmoet filmkat Abatutu! Ga op de foto met deze beroemde kat en bewonder daarna zijn acteerkunsten in de film 'De Wilde Stad'. Ook zal Abatutu het boek 'De kat in de Wilde Stad' signeren. Voor de Meet & Greet is een filmticket nodig.

DE FILM

Tijd 15.00 - 16.25 uur 
Gesproken taal Nederlands
Filmticket volwassenen €5,-
Filmticket jonger dan 18 jaar  €2,-
Kijkwijzer Geschikt voor alle leeftijden 

Tickets zijn op de dag zelf te koop aan de kassa. 

ZIE OOK