Alles kan!

Een film over een onzichtbaar personage, een magische wasmachine of een wandelende schaduw? Laat dat maar aan Job, Joris en Marieke over! Voor het eerst is er een tentoonstelling te zien over Nederlands bekendste talenten op het gebied van animatie. Verwacht onmogelijke gebeurtenissen, absurde scenario's en verhalen die even poëtisch, schattig en grappig als verontrustend zijn. Ontdek in een gratis filmles hoe Job, Joris & Marieke te werk gaan en bedenk - net als zij - creatieve oplossingen voor op het eerste oog onmogelijke problemen.

Voor leerlingen van groep 5 tot en met groep 8 is er een gratis filmles (55 minuten) voor in de klas beschikbaar. In de les ervaren de leerlingen aan de hand van de films van Job, Joris & Marieke dat alles - maar dan ook echt álles - kan gebeuren in een animatiefilm. Hoe kom je op een briljant idee? Hoe maak je een onzichtbaar personage zichtbaar? En hoe ziet jouw eigen schaduwpersonage eruit? Kruip in de hoofden van de makers en ontdek het zelf!

De les is tot stand gekomen in samenwerking met het Netwerk Filmeducatie en kan als voorbereiding en / of als nabespreking op het bezoek aan de tentoonstelling worden ingezet.

Zie ook

Zie ook

1. Job Joris & Marieke_A Triple Life_Kunsthal Rotterdam LR .jpg
© Studio Job, Joris & Marieke, 2021
4. Kop Op, (still), 2022, Job, Joris & Marieke.jpg
Kop Op, (still), 2022, Job, Joris & Marieke
Welkom
Een bezoek aan de Kunsthal begint met een starttijd
Boek hier je starttijd