vr 28 Dec
15:30 - 16:30
#kids #teken #shout

See you later, illustrator!

Elk kunstwerk vertelt een verhaal. Maar welk verhaal? Dat kun je vanaf nu zelf bepalen in de Kunsthal. Als je ongeveer tussen de 6 en 12 jaar oud bent tenminste. Een illustrator en een dichter gaan aan de slag en maken samen met jou een beeldverhaal. Laat je fantasie de vrije loop en roep en teken mee!

Stel je voor dat je tegen Rembrandt had kunnen zeggen, terwijl hij de Nachtwacht stond te schilderen: 'Weet je wat ik zou doen? Maak het overdag! Met een lekker zonnetje erbij! En misschien vlogen er ook nog wat draken rond trouwens.' Of dat je met Vincent van Gogh had zitten kletsen en tegen hem had gezegd: 'Zonnebloemen... ik weet het niet... waarom doe je geen cactus? En dat dan net iemand zijn vinger eraan heeft geprikt!' Zo gaat dat meestal nooit bij kunstenaars. Ze doen eigenwijs hun eigen ding. Behalve nu in de Kunsthal. Daar zorgt een dichter voor inspiratie en gaat een tekenaar aan de slag met jouw ideeën! 

Hoe gaat het in zijn werk?

Een dichter begint met een verhaal en een illustrator gaat dit meteen tekenen. Iedereen kijkt live mee op een groot scherm wat hij maakt. Terwijl de dichter vertelt en de illustrator tekent, mag je in de zaal ondertussen van alles verzinnen voor in het verhaal. De leukste, gekste, mooiste, vreemdste of griezeligste dingen. Je mag wat je verzint hardop roepen, of zelf tekenen: je krijgt een speciaal tekenblok waarop je kunt schetsen.

Zo ontstaat er een verhaal waar jij zelf aan mee hebt gewerkt – en een kunstwerk dat er zonder jouw fantasie heel anders uit had gezien. See you later, Illustrator!

VOOR WIE? 

Jonge tekenaars in de dop (en hun leuke ouders/grootouders/oppasouders…). 

WANNEER

Vrijdag 26 oktober 15.30 – 16.30 uur
Vrijdag 30 november 15.30 – 16.30 uur
Vrijdag 28 december 15.30 – 16.30 uur

KOSTEN EN AANMELDEN

Deelname aan het event is € 2,50 per kind, te betalen aan de kassa van de Kunsthal (ouders/begeleiders mogen gratis mee). Meld je vooraf aan via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. 

Tip: Wil je ook de tentoonstellingen bezoeken? Voor kinderen is dit gratis! Ouders/begeleiders dienen hiervoor in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs (Museumkaart en Rotterdampas zijn geldig)

Meld je aan!

Zie ook

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij