5 januari, 2018 15:00 - 16:20

10 - Kamil in KEDI.jpg
Kamil in KEDI. Film Still

Op vrijdagmiddag 5 januari om 15.00 uur kijk je in de Kunsthal naar de film 'Kedi'. De film, geproduceerd door Ceyda Torun en Charlie Wuppermann, neemt je mee naar Istanbul. De metropool waar katten zich vrij door de straten bewegen. Zie hoe de katten de stad en zijn inwoners beïnvloeden!

Jaarlijks keert regisseur Ceyda Torun terug naar haar geboortestad Istanbul. Bij iedere terugkomst is de stad veranderd, maar de katten zijn altijd gebleven. De katten geven een vertouwd gevoel aan de stad die blijft groeien. 

EEN KLEURRIJKE STAD

De katten van Istanbul zijn een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. Ze zijn van niemand en wandelen al duizenden jaren in en uit de levens van de mensen in Istanbul. De katten zijn niet wild noch tam, brengen vreugde en geven een doel aan de mensen die een kat willen adopteren. 

DE REGISSEUR OVER DE FILM

‘Toen we begonnen met het maken van deze film, had ik veel ideeën over hoe het er uit moest komen te zien. Ik wilde Istanbul op een manier laten zien die verder gaat dan gidsen en headlines. Ik wilde filosofische thema’s verkennen die het publiek laten nadenken over hun relatie tot de kat, de natuur en elkaar.’ 

TICKETS

Voor toegang tot de film is er een extra filmticket nodig. Deze zijn op de dag zelf te koop aan de kassa.

Filmticket volwassenen: €5

Filmticket jonger dan 18 jaar: €2

13 - Yellow Sh_t in KEDI.jpg
KEDI. Film Still

 

DE FILM

Tijd 15.00 - 16.20
Gesproken taal Turks
Ondertiteling Nederlands

 

zie ook