28 oktober, 2016 19:30 - 02:00

Het is bijna zover: Kunsthal Rotterdam en International Film Festival Rotterdam slaan op vrijdag 28 oktober 2016 voor de derde keer op rij de handen ineen voor MASH-UP! Dat betekent een unieke voorpremière (Nocturnal Animals van Tom Ford), een bijzondere tentoonstelling (Peter Lindbergh. A Different Vision on Fashion Photography), een spectaculair optreden (Ntjam Rosie) en een knallend feest (dj Roop), allemaal in de Kunsthal.

Locatie

Kunsthal Rotterdam

Adres

Westzeedijk 341, Rotterdam

Datum

Vrijdag 28 oktober 2016

Tijd

20.00 uur Welkom en voorpremière Nocturnal Animals van Tom Ford

22.15 uur Tentoonstelling Peter Lindbergh: A Different Vision on Fashion Photography (tot 00:00 uur) met van 22:30 -23:45 Optreden Ntjam Rosie

22:15 Feest met DJ Roop (tot 02:00)

Tickets

FILM & EXPO & PARTY €17,50 (uitverkocht)
EXPO & PARTY €12,50

Dress Code

Fashion it is!

KOOP TICKETS

FILM: NOCTURNAL ANIMALS

De avond gaat van start met de voorpremière van Nocturnal Animals van modeontwerper en regisseur Tom Ford. Na zijn bekroonde debuut A Single Man, eerder vertoond tijdens IFFR 2010, is Ford terug met zijn tweede, langverwachte speelfilm. Deze explosieve thriller over liefde, geweld en wraak ontving een sterrenregen van de internationale pers. Ook won de film dit jaar de Grote juryprijs/Zilveren Leeuw tijdens het filmfestival van Venetië. Een bijzondere vertoning, want de film is pas vanaf 1 december in de Nederlandse bioscopen te zien.

In Nocturnal Animals ontvangt de succesvolle galeriehoudster Susan (Amy Adams) per post een manuscript, geschreven door haar ex-man Edward (Jake Gyllenhaal). Edwards verhaal blijkt een brute confrontatie met Susans verleden, die haar dwingt eerder gemaakte keuzes opnieuw onder ogen te zien.

TENTOONSTELLING: PETER LINDBERGH

Na de film krijg je als bezoeker van MASH-UP! exclusieve toegang ‘by night’ tot de tentoonstelling Peter Lindbergh: A Different Vision On Fashion Photography. De eerste internationaal reizende tentoonstelling van deze legendarische modefotograaf is geïnitieerd en geproduceerd door de Kunsthal, in samenwerking met curator Thierry-Maxime Loriot en Peter Lindbergh. Tijdens de opening van deze bijzondere tentoonstelling afgelopen september, gingen supermodellen Cindy Crawford, Eva Herzigova, Milla Jovovich en Lara Stone en superstar Tina Turner over de rode loper van de Kunsthal.

Sinds de jaren tachtig is de rauwe zwart-wit fotografie van Peter Lindbergh beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie. Hij lanceert de carrière van een nieuwe generatie ‘supermodels’, onder wie Naomi Campbell en Linda Evangelista. Lindbergh laat zich in zijn werk, waarin natuurlijke schoonheid en authenticiteit centraal staan, inspireren door film en dans en weet vastgeroeste codes in de mode-industrie keer op keer te doorbreken. 

NTJAM ROSIE

En alsof dat nog niet genoeg is, zal vanaf 22:30 niemand minder dan Ntjam Rosie live haar onweerstaanbare blend van soul, jazz, folk en gospel ten gehore brengen. Haar bezielde Afro-Europese sound, gevoed door haar Kameroense roots, laat invloeden doorklinken van artiesten als Sade en India.Arie en bracht de Rotterdamse al de hele wereld over. Ntjam Rosie runt inmiddels haar eigen record label – het lovend ontvangen The One, haar vierde album, produceerde zij zelf – en wordt niet alleen geroemd om haar muziek, maar ook om haar onberispelijke gevoel voor fashion.

PARTY @KUNSTHAL

Aansluitend kan er tot 02:00 uur gedanst worden tijdens de MASH-UP! party in het Kunsthalcafé. Achter de draaitafels staat dj Roop, bekend van onder meer BAR en Biergarten Rotterdam. Hij zal zorgen voor een heerlijke hitmix die je designerboots tot dansen dwingen.

De tickets voor de combi film + expo + feest zijn inmiddels uitverkocht maar niet getreurd, er zijn nog tickets voor de Peter Lindbergh tentoonstelling en het feest.

 

 

 

nocturnal_animals_02038322_st_2_s-high.jpg
Nocturnal Animals, filmstill
Bekijk de trailer
KUNSTHAL_LIND.004.jpg
Eva Herzigova, Nadja Auermann, Cindy Crawford, Tatjana Patitz, Karen Alexander & Helena Christensen, Catalina Beach Club, New York, USA Vogue Italia © Peter Lindbergh (Courtesy of Peter Lindbergh, Paris / Gagosian Gallery)
MASH-UP 2015_Kunsthal Rotterdam_IFFR_North Sea Jazz_foto Bas Czerwinski (78).jpg
0001_NtjamRosie©RdePuy.jpg
Ntjam Rosie (c) R. de Puy

ZIE OOK

Boek je tijdslot!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij