do 7 Feb
11:00 - 13:00
Meet the artist!

Masterclass Rafaël Rozendaal

Kunsthal Rotterdam presenteert in samenwerking met de Willem de Kooning Academy een reeks masterclasses - exclusief voor studenten en Kunsthal Vrienden - door bijzondere kunstenaars. Na inspirerende masterclasses van onder andere fotograaf Peter Lindbergh, choreograaf Conny Janssen, kunstenaar Melanie Bonajo, architect Rem Koolhaas, fashion artists Viktor&Rolf, kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en fotograaf Stephan Vanfleteren is het op donderdag 7 februari de beurt aan kunstenaar Rafaël Rozendaal. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Trouble in Paradise. Collection Rattan Chadha’ en Art Rotterdam geeft hij een masterclass in het Auditorium van de Kunsthal.

De Masterclass

Tijdens de Masterclass gaat Rafaël Rozendaal dieper in op de ontwikkeling van computerkunst en de vertaling van indrukken en ervaringen op het scherm naar fysieke kunstvormen zoals fotografie, installaties en sculpturen. Hoe gebruik jij je computer? Maak je werk voor het internet, of gebruik je de computer als middel? Ook worden een aantal portfolio’s van studenten besproken. De voertaal van de masterclass is Engels.

Trouble in Paradise 

De Masterclass wordt gegeven in het kader van de tentoonstelling ‘Trouble in Paradise’, die vanaf donderdag 7 februari te zien is. ‘Trouble in Paradise’ toont hedendaagse kunst uit de privécollectie van kunstverzamelaar Rattan Chadha (1949, Delhi). Deze privécollectie, die bekend staat als de KRC Collectie, wordt in de Kunsthal voor het eerst aan een breed publiek gepresenteerd. De menselijke conditie staat centraal in deze collectie met kunst die onder je huid gaat zitten. Van sex, drugs en rock ‘n roll tot diepe melancholie en abstractie, kortom ‘Trouble in Paradise!

In ‘Trouble in Paradise’ is een selectie van ruim zeventig werken – van schilderijen en sculpturen tot installaties en videokunst – van internationaal gerenommeerde kunstenaars te zien, waaronder ook de installatie ‘Random Fear (with mirrors)’, (2019) van Rafaël Rozendaal. Met kleuren, vormen en spiegels creëert Rozendaal special voor deze tentoonstelling een site specific werk.

Over Rafaël Rozendaal

Rafaël Rozendaal (1980) is een Nederlands-Braziliaanse kunstenaar, woonachtig in New York. Rozendaal gebruikt het internet als zijn canvas. Het wereldwijde netwerk is voor hem een universum waar een perfect georganiseerde chaos heerst: de kaders zijn strak, maar daarbinnen blijft de inhoud voortdurend in beweging. Rozendaal bouwt websites vol kleuren en vormen - in plaats van woorden – en vertaalt deze beelden ook naar onder meer tapijten, haiku en installaties. Zijn werk wordt over de hele wereld tentoongesteld onder andere in het Centre Pompidou (Parijs, Frankrijk), Stedelijk Museum Amsterdam (Nederland), Kunstverein Frankfurt (Duitsland), Kawasaki City Museum (Japan), New Museum, New York (Verenigde Staten) Nam June Paik Art Center Seoul (Korea) en Kunsthal Rotterdam.

PROGRAMMA DONDERDAG 7 FEBRUARI

10.30 - 11.00 uur Inloop
11.00 - 13.00 uur Masterclass Rafaël Rozendaal in het Auditorium
Vanaf 13.00 uur Na de Masterclass is er gelegenheid de tentoonstelling 'Trouble in Paradise' te bezoeken

Deelname studenten

De kosten voor deelname aan de Masterclass zijn €7,50, inclusief bezoek aan de tentoonstelling ‘Trouble in Paradise’.

Deelname Art Rotterdam

Op vertoon van je Art Rotterdam VIP-pas of Art Rotterdam ticket aan de kassa van de Kunsthal, is deelname aan de Masterclass gratis. Graag vooraf aanmelden via communicatie@kunsthal.nl

 

Koop hier je ticket!

AANMELDEN KUNSTHAL VRIENDEN

Kunsthal Vrienden melden zich aan door een mailtje te sturen naar vrienden@kunsthal.nl. Deelname voor Kunsthal Vrienden is gratis. Wil je meer weten over de voordelen van Kunsthal Vriendschap? Kijk dan hier.

Zie ook

01 Rafaël Rozendaal, Random fear, 2019, Collection Rattan Chadha, foto  Rafaël Rozendaal, LR.jpg
Rafaël Rozendaal, Random fear, 2019, Collection Rattan Chadha, foto Rafaël Rozendaal
Into Time 13 08 23lowres.jpg
Rafaël Rozendaal, Into Time