1 mei, 2018 10:00 - 27 mei, 2018 17:00

In de maand mei staat de Kunsthal in het teken van de bij! In samenwerking met Odin worden er verschillende activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek met een imker aan de bijen op het Kunsthal dak. Sinds april 2018 wonen twee nieuwe bijenvolken ‘Charlotte’ en ‘Elja’ op het dak van de Kunsthal om voor de bestuiving van de omringende flora in het Museumpark te zorgen. Duik in de wereld van de bij en ontdek hoe groot het nut is van deze kleine diertjes en waarom extra aandacht nodig is.

Kunsthal familielab

Zondag 6, 13, 20 en 27 mei
14.00 tot 16.00 uur

Word Guerilla Gardener en maak in het KunsthalLAB zaadbommetjes voor bijen. 
Aanmelden voor deze workshop is niet nodig.

Bijentour op het dak 

Zondag 6, 13, 20 en 27 mei
14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur

Ga met de imker van de bio-dynamische Odin-imkerij het dak op naar de bijen. Je leert waarom bijen zo belangrijk zijn. Waarom bezoeken bijen bloemen en hoe leven zij samen? Waar komt honing vandaan, en wat doet een imker eigenlijk?
Aanmelden voor de bijentours is op de dag zelf in de Kunsthal.

Film: Queen of the sun

Zondag 6 mei
15:00 tot 16.30 uur 

De film Queen of the Sun: What Are the Bees Telling Us? biedt een bijzondere blik op de wereldwijde sterfte van bijen. Regisseur Taggart Siegel neemt je mee op reis door de wereld van de bijenkorf en laat zien wat bijen voor de wereld betekenen. Hij gaat op onderzoek uit naar de oorzaak van de massale bijensterfte die de laatste jaren gaande is en er worden ook oplossingen aangereikt. Wat kunnen we zelf doen om de bijen te ondersteunen? Biodynamisch imker Jos Willemse van de Odin imkerij geeft een introductie op de film en staat na afloop klaar voor al je vragen!  
Aanmelden voor deze film is niet nodig. 

Deelname aan alle Meimaand Bijmaand activiteiten is gratis op vertoon van een geldig Kunsthal entreeticket (Museumkaart en Rotterdampas zijn geldig). 

Zie ook

Beekeeper Jos with the bees on the Kunsthal roof
Imker Jos bij de bijen op het Kunsthal dak
Bij op appelbloesem Odin Magazine Voorjaar 2017_klein.jpg