30 oktober, 2020 - 15 januari, 2021

Het is voor scholen momenteel niet eenvoudig om met hun leerlingen een fysiek bezoek aan een culturele instelling te brengen. Daarom slaan de Kunsthal en hoofdsponsor ING de handen ineen voor een online editie van de Kunstbuzz. Waar normaal gesproken jaarlijks meer dan duizend scholieren met de Kunstbuzz naar de Kunsthal komen, reist de Kunstbuzz nu virtueel naar scholen toe. Schoolklassen in de bovenbouw van het basisonderwijs kunnen zich hier aanmelden voor een online en vooral levendig bezoek aan de tentoonstelling Extra Large.

Dichter Wessel Klootwijk neemt de leerlingen in een ‘plug and play’ videoles mee langs de kleurrijke en imposante wandkleden van beroemde kunstenaars als Picasso, Le Corbusier, Miró, Vasarely en Louise Bourgeois. Samen met dichter Wessel maken de kinderen de Kijk&Doe-tocht door de tentoonstelling. Deze boekjes worden na aanmelding van je klas op deze pagina kosteloos op school bezorgd. De kinderen doen actief mee en ontdekken vanuit hun klaslokaal op speelse wijze hoe bijzonder de kunstwerken zijn. 

Hoe lang duurt het om een wandkleed te maken? Wat kun je allemaal ontdekken op deze metershoge kunstwerken? Wist je dat sommige van deze wandkleden vroeger in paleizen hingen? Alle wandkleden zijn handgemaakt, en sommige kleden zijn meer dan honderd jaar oud. Dus leraren opgelet: meld je klas nu aan voor een virtuele reis door de Kunsthal! 

Wessel Klootwijk Low Res 11.JPG

Hoe werkt het?


STAP 1.  Meld je klas hier aan. De online Kunstbuzz is geschikt voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

STAP 2.  Je ontvangt binnen vijf werkdagen het lespakket op school met hierin:

  • voor iedere leerling het Kijk&Doe-tocht boekje
  • folder van de tentoonstelling Extra Large
  • begeleidende brief voor de docent 

STAP 3.  Je ontvangt per mail een link naar de video-les. 

STAP 4.  Deel de boekjes uit, ‘plug’ de videolink in op tv of digibord en spelen maar! De video duurt 20 minuten en kan tijdens de ‘foto-inzoom’ momenten worden gepauzeerd. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 januari 2021 (zolang de voorraad strekt). 

Zie ook

fotoshop leeuw zonder schaduw.jpg
Dichter Wessel Klootwijk samen met de ING Leeuw in de tentoonstelling Extra Large. Foto Marco De Swart

Aanmelden online Kunstbuzz Extra Large

Werk jij in het onderwijs en wil je dat de online Kunstbuzz ook naar jouw school komt? Meld je dan nu aan! Aanmelden van meerdere klassen per school is mogelijk, maar deze graag apart aanmelden (dus één klas per formulier).

Kunsthal Rotterdam tijdelijk gesloten
Volg ons op instagram en facebook voor een dagelijkse dosis inspiratie!
Volgen