2 april, 2016 15:00

‘Paradijs Glaswater. Het getekende leven van Marianne Schipaanboord’ gaat over het leven en werk van de Zeeuwse Marianne Schipaanboord, een van de kunstenaars uit The Museum of Everything. In de documentaire schetst filmmaker Fifi Visser het beeld van een meervoudig gehandicapte vrouw die communiceert via haar tekeningen. Paradijs Glaswater is elke zaterdag te zien in het Auditorium van de Kunsthal. Toegang is gratis op vertoon van een geldig Kunsthal entreeticket.

Door in de huid van de hoofdpersoon te kruipen ervaart de kijker hoe Marianne Schipaanboord haar ogenschijnlijk lege en volkomen stille bestaan invult en beleeft. Een kleine, maar overrompelende geschiedenis op het Zeeuwse platteland, waar lichamelijke beperkingen nog niet zo heel lang geleden gewoon een straf van God waren. 

marianne.jpg
Douche in Zonneveld, douche in de Boog (2014) Marianne Schipaanboord. Met dank aan The Museum of Everything

In één hoofdpersoon bestaan geloof èn de relativering ervan naast elkaar. Met humor en een rijke verbeeldingskracht, tekent Marianne zich langzaam maar zeker een uitweg uit haar keurslijf. Gedurende de draaiperiode wordt mademoiselle Schipaanboord uitgenodigd voor een kunstpresentatie in Parijs. Als het even kan gaat ze met het vliegtuig, een lang gekoesterde droom.

regie: Fifi Visser
camera: Jean Counet
montage: André van der Hout
DE AANPAK 2016

Geproduceerd voor Omroep Zeeland i.s.m. KRO/NCRV met steun van het Mediafonds.

BLAC-005-crop.jpg
Zonder titel, ca. 1970, Calvin and Ruby Black ( Verenigde Staten) Met dank aan The Museum of Everything

Zie ook

Kunsthal Rotterdam is open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Boek nu