5 februari, 2021 - 24 oktober, 2021

De We Are Animals PETCAST is nu online te beluisteren! Zo gauw we weer open mogen ontdek je in de Kunsthal het dierenrijk van de kunst. Ruim dertig hedendaagse kunstenaars onderzoeken de aantrekkingskracht die wij mensen voelen naar dieren en laten tegelijkertijd de keerzijde ervan zien. Een prikkelende tentoonstelling die je een spiegel voorhoudt.

Podcastmaker Dide Vonk gaat voor de Kunsthal op pad en voelt experts aan de tand over de relatie tussen mens en dier. Waarom vinden we dieren schattig of grappig? Hoe zijn fabels en mythen ontstaan waarin we dieren menselijke eigenschappen toedichten? Hoe komt het dat de wolf langzaam terugkeert in ons land en waar komt eigenlijk de fascinatie van de mens met de wilde natuur vandaan? Kunsthal curator Eva van Diggelen bespreekt elke keer een van de kunstwerken uit de tentoonstelling We Are Animals. En voor iedere aflevering maakt woordkunstenaar Ivan Words een speciaal gedicht. Dat en nog veel meer hoor je in de drie afleveringen van deze podcast.

Aflevering 1: Wilde dieren met Natascha Hokke

In aflevering 1 vertelt boswachter Natascha Hokke onder meer over de leefwereld van de wilde wolf, die langzaam maar zeker terugkomt in Nederland.

Luister hier via Apple podcasts en hier via Spotify. Of via je favoriete podcastapp!

Aflevering 2: Schattige dieren met Maarten Reesink

In de tweede aflevering van deze podcast gaat Dide Vonk in gesprek met mediasocioloog en dier-menswetenschapper Maarten Reesink over schattige dieren. Wij omringen ons als mens graag met aaibare wezens, maar wat betekent schattigheid precies? En waarom hebben we huisdieren?

Luister hier via Apple podcasts en hier via Spotify. Of luister via je favoriete podcastapp!

Aflevering 3: Zeg het met dieren met Elfie Tromp

In deze aflevering gaat Dide Vonk in gesprek met schrijver, dichter en performer Elfie Tromp. Zij groeide op tussen Afghaanse windhonden op een hondenfokkerij. Hoe is dat en hoe heeft haar jeugd haar schrijverschap beïnvloed? Ook spreken Elfie en Dide over fabels en mythen, waarin wij al eeuwenlang onze menselijke eigenschappen toedichten aan dieren.

Luister hier via Apple podcasts en hier via Spotify. Of luister via je favoriete podcastapp!

We Are Animals Low Res 46.JPG
Elfie Tromp in We Are Animals, Kunsthal Rotterdam, Marco De Swart
Afbeelding petcast.jpg
PETCAST - kunstwerk: Paola Pivi, Have you seen me before?, 2008, Courtesy the artist and Perrotin

Zie ook

Kunsthal Rotterdam tijdelijk gesloten
Volg ons op instagram en facebook voor een dagelijkse dosis inspiratie!
Volgen