Colours in My Hand
Ayako Rokkaku

23 juni 2011 – 21 augustus 2011 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Zonder titel (ARP11-006)
2011
Deze zomer presenteert de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling ‘Colours in My Hand' van de Japanse kunstenares Ayako Rokkaku (1982).

Tijdelijk verhuist Rokkaku haar atelier naar de daglichthal van de Kunsthal. Tot en met 17 juli werkt zij dagelijks aan een kunstwerk ‘in progress'. Rokkaku maakt speciaal voor de Kunsthal grote wandschilderingen, ‘live paintings', door met blote handen acrylverf direct op het doek aan te brengen. Ze toont het publiek haar eigen wereld van heldere kleuren en terugkerende symbolen zoals bloemen, diertjes, boten en huisjes. Een terugkerend motief in haar werk zijn meisjes met grote ogen en lange armen die zij veelal in close-up afbeeldt. Iedereen kan in de Kunsthal zelf schilderen. 

Schilderperformance

Ayako Rokkaku heeft een herkenbare manier van werken. Ze werkt heel direct, gebruikt geen penselen maar doopt haar handen in de verf en schildert daarmee op karton of doek. Zonder potloodlijnen, plan of compositie in haar hoofd begint ze te schilderen.

Rokkaku: "Het schilderij verandert voortdurend en dat proces kan iedereen meemaken. Het is fijn dat mensen dat moment van creatie met me kunnen delen." De werken van Rokkaku zijn vrolijk, maar schijn bedriegt. Onder de lieflijke fantasie zitten tal van emoties, driften, angsten, onzekerheden en overtuigingen die Rokkaku op het doek overbrengt. Fantasie en fabel spelen een grote rol, al blijven de voorstellingen geloofwaardig en herkenbaar. Soms slaat de hoge aaibaarheidsfactor om en krijgen de meisjes in haar werk een boosaardige blik.

Ayako Rokkaku-30.jpg

Met je handen in de verf!

Kinderen zijn deze zomer van harte uitgenodigd om met hun handen te schilderen aan hun eigen kunstwerk, net als Ayako Rokkaku!

In samenwerking met

Gallery Delaive, Amsterdam

2. Ayako Rokkaku, Zonder titel ARP11-003, 2011, 140x100cm LR.jpg
Zonder titel (ARP11-003), 2011
Ayako voorbereiding 4 - LR.jpg