De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf
Charlotte Lybeer

28 februari 2015 – 7 juni 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
5
Forfaox
2012
In het werk van de Belgische fotografe Charlotte Lybeer speelt de wisselwerking tussen de virtuele en de werkelijke wereld een belangrijke rol. Geïnspireerd door films en games lijken de mensen die Lybeer portretteert af te reizen naar een tussenwereld. Een wereld waar zij een andere identiteit aannemen en tijdelijk ontsnappen aan de dagelijkse realiteit.

De tentoonstelling ‘De bonte avonturen van de Cabbit en de Folf' in de Kunsthal Rotterdam laat ruim veertig werken van Lybeer zien, waarin zij mensen volgt -‘furry fans' en ‘zentai leden' - die op afgesproken plekken samenkomen en zich omhullen met een andere ‘huid'. Haar intrigerende fotoreeks brengt in beeld hoe mensen reageren op een wereld die geografisch maar ook imaginair steeds verder uitdijt.

Lybeer fotografeert deze mensen niet in hun gebruikelijke omgeving  - doorgaans een gefantaseerde setting - maar juist daarbuiten: in hun eigen huis, bij Lybeer thuis of in een anonieme hotelkamer, waardoor de virtuele en de dagelijkse identiteit contrasterend in één beeld samenkomen.

PERS

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier

Zoom
1/3
Zoom
2/3
Zoom
3/3
De Kunsthal is vanaf maandag 1 juni weer open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij