Beelden in vervoering / Captured Images

16 december 2000 – 1 april 2001 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
Beelden in vervoering / Captured Images is een project waarin Rotterdamse kunstenaars uit verschillende disciplines zich laten inspireren door bekende beelden en plekken in de stad.

Bij elk beeld en elke plek hebben telkens een dichter, een fotograaf en een componist een bijdrage geleverd, dat resulteerde in een publicatie en een kleine tentoonstelling. Het boek met cd omvat reacties van kunstenaars op vijftien plekken en beelden in Rotterdam. 

Kunstenaars geïnspireerd door de stad Rotterdam

Dichter Maba Kudivwila, fotograaf Helena van der Kraan en componist Eric de Clercq lieten zich inspireren door het beeld van Tsaar Peter de Grote van Leonid Baranov aan de Veerhaven. Op het beeld van Wim Verbon van Bep van Klaveren bij Sporthal Crooswijk gaven de dichter Jules Deelder, fotograaf Pieter Vandermeer en componist Pierre van Duyl hun reactie. Naast het boek met cd 'Beelden in vervoering / Captured Images' zijn alle werken van de kunstenaars te zien op de gelijknamige tentoonstelling.

Beelden in vervoering / Captured Images is een van de eerste projecten in het kader van RCH 2001. In een speciaal katern wordt er aandacht besteed aan Porto, de andere culturele hoofdstad van Europa.

Publicatie

J. Beranova en G.Peters, Beelden in vervoering, Captured Images, 2001

foto_209_2.jpg