Cave Painting: Spirit Level
Ben Merris

21 april 2011 – 21 augustus 2011 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Voor de eerste editie van Kunsthal Light maakt de Amerikaanse kunstenaar Ben Merris dit voorjaar een speciaal ontworpen ‘Cave painting' op de witte wand van de etalage in de Kunsthal Rotterdam. Vanaf 14 april is op straatniveau door de etalage te zien hoe Merris ter plekke de stralende kleuren en pulserende patronen aanbrengt van de groots opgezette muurschildering.

Kunsthal Light

De Kunsthal Rotterdam ontwikkelt een nieuw programma met de titel Kunsthal Light. Dit programma  richt zich op het creëren van kansen voor talentvolle kunstenaars met een internationale achtergrond en / of dubbele nationaliteit en voor de zogenaamde ‘mid-career' kunstenaars, die nauwelijks meer de kans krijgen op een zichtbare plek te exposeren. Kunsthal Light richt de spotlight in het bijzonder op ‘modern muralists', urban-,  graffitti- en stripkunstenaars.  

kunsthal light #1

De Kunsthal stelt hiervoor drie keer per jaar voor een periode van acht weken de etalage langs de hellingbaan beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt deze in te richten. Vanwege de glazen wand van de etalage is het werk ook voor publiek buiten te zien en vormt de toegangsprijs geen barrière. De Kunsthal verzorgt tevens een uitgave die de kunstenaar met hulp van een professionele uitgever zelf mag samenstellen en vormgeven. Deze zal in de Kunsthal Bookshop in een gelimiteerde oplage worden verkocht. Met de expositie en publicatie kan de kunstenaar naar buiten treden.

Ben Merris 02_2.jpg

Ben Merris

Ben Merris (1978) is afkomstig uit Boise, Idaho en woont in New York. De geometrische abstracte schilderijen en installaties van Merris zijn dynamisch en kleurrijk. Er straalt een plezier van af die de toeschouwer het schilderij in trekt. Grafische kleurbanen met snelheid en energie afgewisseld door speelse patronen gaan een relatie aan met de architectuur van het gebouw en vormen een harmonieus geheel.

BEN MERRIS 05.jpg