British Sport Car Design
Exclusieve klassiekers en de nieuwste modellen

2 mei 1998 – 21 juni 1998 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
Jaguar, Aston Martin, MG en Morgan: stuk voor stuk Britse sportautomerken die het hart van menig liefhebber sneller doen kloppen. Ruim twintig van deze beroemde ontwerpen pronken vanaf 2 mei in de tentoonstelling 'British Sports Car Design' in de Kunsthal Rotterdam.

In dit historisch overzicht wedijveren exclusieve klassiekers als de Austin 7 Swallow Speedster, de MG 18/80 Speed Model en de Austin-Healy 100 M met de nieuwste modellen van Jaguar, MG, Aston Martin en TVR. Behalve deze befaamde merken en modellen, staan in de Kunsthal ook zeer zeldzame sportauto's waarvan zelfs kenners zullen opkijken.

Zeer zeldzame sportauto's uit de jaren twintig en dertig

Het karakter van de Engels sportwagen werd in de jaren twintig en dertig gevormd. Het waren niet zomaar sportieve wagens voor op de openbare weg; in de weekenden werd met deze sportauto's deelgenomen aan heuvelwedstrijden, de zogenaamde Hillclimbs, of werd er geraced op de legendarische circuits van Brooklands en Le Mans. In de jaren vijftig en zestig waren de kleine, relatief betaalbare sportwagens lange tijd hét visitekaartje van de Britse auto-industrie. Vooral in de Verenigde Staten waren deze Austin-Healey's, Jaguar's en MG's zeer populair.
Bekende Britse designers waren Eric Neale, Frank Feeley en Malcolm Sayer. Toch lieten in de loop der jaren steeds meer autofabrikanten hun nieuwe sportwagens in Italië ontwerpen. Touring, Zagato, Michelotti en Giugiaro bepaalden het uiterlijk van veel Britse sportwagens. De Britse sportauto's in deze bijzondere tentoonstelling in de Kunsthal Rotterdam zijn afkomstig uit belangrijke museale en particuliere collecties uit binnen- en buitenland.

foto_142_2.jpg
foto_142_1.jpg