Chantal Hovens
V-30

29 maart 2002 – 9 juni 2002 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
5
De Kunsthal Rotterdam presenteert een serie onverbloemde naaktportretten van vrouwen rond de dertig jaar. Vrouwen in deze leeftijd en levensfase staan voor de keuze: carrière en/of kinderen.

De fotografe Chantal Hovens (1970) portretteerde vijfentwintig vrouwen op een positieve wijze. Zij laat zien dat bij iedere keuze een vrouw een persoonlijke en uitgebalanceerde beslissing neemt.

Carrière of kinderen

De geportretteerde vrouwen tussen de 25 en 35 jaar zien zichzelf als bevoorrechte dertigers. Het bijzondere van deze vrouwen is dat de nodige levenservaring hebben opgedaan én de toekomst nog voor zich hebben.
De vrouwen uit de serie V-30 tonen dat het stellen van vragen en het twijfelen over keuzes juist een teken is van vitaliteit en veerkracht.

Door te kiezen voor realistische en levensgrote portretten benadrukt Chantal Hovens de krachtige en zelfbewuste uitstraling van deze generatie vrouwen. De zwart-wit foto's op ware grootte met een lichte duotoon maken de vrouwen kwetsbaar, maar hun krachtige uitstraling overvleugelt hun naaktheid. Tussen de studente, de moeder en zwangere vrouwen hangt ook een zelfportret van de fotografe. Zij rekent zichzelf dan ook tot de groep in deze specifieke levensfase.

foto_237_2.jpg
foto_237_3.jpg