Da Da Dali
in de lente van 1965

4 september 2004 – 23 januari 2005 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
4
Het is dit jaar honderd jaar geleden dat Salvador Dalí werd geboren in Figueres, Spanje. De Kunsthal presenteert ter gelegenheid hiervan de tentoonstelling Da Da Dalí met meer dan honderd vintages, collages en documentaire foto's gemaakt door Werner Bokelberg toen hij in 1965 voor Stern Magazine Dalí bezocht in zijn privé-woning aan de Costa Brava.

Het project Da Da Dalí is een achtdaagse performance van Dalí samen met zijn vrouw Gala Eluard, zijn tamme ocelot en de Deense Lotte Tarp. De foto's zijn gemaakt door fotograaf Werner Bokelberg en een groot aantal ervan is later door Dalí bewerkt tot fotocollages.

Documentaire foto's van een acht dagen durende performance

Het project begint in 1965 als Bokelberg en journalist Walther Hermann Schünemann Dalí bezoeken om een portret voor Stern Magazine te maken. Ze ontmoeten Dalí in Parijs, waar hij de heren uitnodigt om zijn privé-woning in Port Lligat te bezoeken aan de Costa Brava op voorwaarde dat ze een mooie blondine meenemen. In het voorjaar gaan Bokelberg en Schünemann samen met het model Lotte Tarp naar Dalí's woning. Het bezoek wordt een acht dagen durend project waarin Dalí Lotte Tarp als inspiratiebron gebruikt. Verschillende surrealistische scènes ontwikkelen zich in en rond Dalí's woning. Bokelberg legt ze dankbaar vast. De Kunsthal geeft een compleet beeld van dit surrealistisch Dalíproject en laat daarmee acht dagen uit het leven van Dalí zien aan de hand van surrealistische geënsceneerde foto's en fotocollages.

foto_288_3.jpg
foto_288_1.jpg