De Boomhut

3 oktober 2009 – 22 november 2009 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
In het kader van de kinderboekenweek laat de Kunsthal Rotterdam prachtige etsen zien die het prentenboek De Boomhut vormen van vader Ronald en dochter Marije Tolman.

Uniek boek

De boomhut is een uniek prentenboek dat zonder woorden het verhaal vertelt van een ijsbeer en een bruine beer die samen in een boomhut zitten. Ze hebben genoeg aan elkaar. Toch komen er steeds meer dieren aan: over land en door de lucht en allemaal willen ze de boomhut in. Die raakt overvol. Uiteindelijk gaat iedereen weer weg en als de avond valt zijn de twee vrienden weer samen.

Te zien tijdens de kinderboekenweek

Verhalen

Het prentenboek vormt een leidraad waarmee talloze verhalen te bedenken zijn. De fantasierijke ‘boomhut-etsen' in frisse pasteltinten van vader Ronald vormden de achtergrond waartegen Marije het verhaal van de twee beren bedacht in een wereld vol verwachting en verwondering.

Makers

Ronald Tolman is beeldhouwer, schilder en graficus. Zijn dochter Marije studeerde typografisch ontwerpen aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Voor Lemniscaat maakte ze diverse (prenten)boeken, waaronder het met Vlag en Wimpel bekroonde ‘Mejuffrouw Muis en haar heerlijke huis'.

DeBoomhut_02 - -Ronald en Marije Tolman.jpg

In samenwerking met

Lemninscaat NL

BoomhutOmslag - -Ronald en Marije Tolman.jpg