De Super Insecten Show

21 februari 1998 – 3 mei 1998 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
Kunsthal Rotterdam en Natuurmuseum Rotterdam Een toegangsbewijs voor de Kunsthal geeft op dezelfde dag gratis toegang tot het Natuurmuseum. Krijg de kriebels.................... bij de Super Insecten Show in de Kunsthal en in het Natuurmuseum.

In de Kunsthal groeit een spectaculair oerwoud waar het vanaf 21 februari krioelt van de kruipende, vliegende, zoemende, springende, kriebelende en stekende beestjes. Spannende effecten en een dynamische lichtinstallatie maken deze Super Insecten Show tot een onvergetelijke ervaring. Onder het motto 'de kleinsten zullen de grootsten zijn', zijn in de Kunsthal insecten op reuzenformaat te zien. Van honingbij tot libelle, van wandelende tak tot rups, van vechtende kevers tot bidsprinkhaan, sommige zelfs 600 keer vergroot.

Een spectaculair oerwoud waar het krioelt van de beestjes

Deze computergestuurde mega-insecten maken geluid en bewegen natuurgetrouw. De levende insecten, die als model dienden, zijn in terraria naast de enorme robot-beesten te zien. Een levensechte Charles Darwin vertelt, zittend op een rotsblok, over het hoe en waarom van de evolutie en de rol van insecten daarbij. De insecten, voor de mens vaak ongrijpbaar en onzichtbaar, zijn nu op allerlei manieren te bekijken. Tuur bijvoorbeeld eens door een microscoop, waardoor je hun voelsprieten, poten of vleugels sterk vergroot kunt zien. Of zet een 3-dimensionale bril op en waan je in het Natuurmuseum midden tussen de insecten. Of laat je meevoeren door de adembenemende film Microcosmos die de wondere wereld van deze kleine beestjes en hun manier van leven en overleven laat zien. En natuurlijk zijn in de Kunsthal en in het Natuurmuseum honderden geprepareerde insecten te bestuderen: vlinders, vliegen, mieren, kevers en wespen in alle soorten en maten.

Publicatie

Het Bonte Rijk der Insecten