Design Art
15 jaar VIVID

13 september 2014 – 7 december 2014 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Portret Saskia Copper & Aad Krol
2013
De Rotterdamse Galerie VIVID, opgericht in 1999 door Saskia Copper en Aad Krol, is een van de eerste galeries die het grensgebied tussen design en kunst onderzoekt. Onder de noemer Design Art presenteren zij in de loop der jaren grote en kleine exposities van onder andere Studio Job, Atelier van Lieshout, Richard Woods& Sebastian Wrong, Minale-Maeda, Jan van Toorn en Jaime Hayon. Zaterdag 13 september 2014 opent in de Kunsthal Rotterdam de tentoonstelling 'Design Art. 15 jaar VIVID' waarin vijftien toonaangevende ontwerpers en kunstenaars centraal staan.

De tentoonstelling neemt de bezoeker mee langs een belangrijke groep Rotterdamse en internationale kunstenaars en ontwerpers, die door Copper en Krol worden vertegenwoordigd. Bij de objecten die kenmerkend zijn voor Design Art lijkt de gebruiksfunctie vaak ondergeschikt, de bijzondere vorm of toepassing zet aan tot een andere benadering. In de fragiele vaasopstellingen van Glithero zet je immers geen bloemen. De monumentale ronde bank van het internationale ontwerpersduo Minale-Maeda, gevestigd in Rotterdam, vraagt om een andere omgeving dan een woonkamer. De bank kan in beweging worden gezet en onthult zich langzaam aan de toeschouwer. Het zitmeubel blijkt een filmisch karakter te hebben, of eigenlijk een schilderij te zijn, stap voor stap begrijpt de kijker wat hij ziet. De houten tafels en stoelen van het Engelse ontwerpersduo Richard Woods & Sebastian Wrong worden in Italië vervaardigd. Hun gebogen vorm ontstaat volgens een speciale techniek met stoom, die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Eenmaal in de studio van Woods en Wrong in Londen worden de meubels beschilderd, genummerd en gesigneerd en ontstaan er unieke objecten. De schildering speelt met diepte en dimensies en geeft de indruk alsof het meubilair in de omgeving is getekend.

Platform voor discussie

Saskia Copper en Aad Krol steken met VIVID hun nek uit. Naast galerie is VIVID ook een nationale en internationale ontmoetingsplek en platform voor levendige discussies over de scheidslijn tussen design en kunst. Zij delen hun interesses genereus en tonen wat er zich in Nederland en elders in de wereld afspeelt op het gebied van design en beeldende kunst. De rijke content op de galerie website biedt meer dan een overzicht, het laat zien waar Copper en Krol over de jaren heen hun aandacht op hebben gevestigd. Ook hun initiatief designartnews.com wordt met veel belangstelling gevolgd door (inter)nationale verzamelaars, musea, kunstenaars, ontwerpers en studenten.

Zie ook

09_WoodsWrong_Chairs_Galerie_VIVID_LR2.jpg
Richard Woods & Sebastiaan Wrong Overview exhibition with Logo Chairs , 2013

Pers

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier