Designing 007: Fifty Years of Bond Style

12 oktober 2014 – 8 februari 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
"Bond, James Bond." Vanaf het moment dat Sean Connery deze beroemde naam uitspreekt aan het begin van Dr. No, heeft Agent 007 de wereld veroverd. De innemende geheim agent is niet enkel succesvol op het witte doek, maar staat sinds vijf decennia symbool voor het meest succesvolle merk in de filmgeschiedenis. De filmheld heeft een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle.

De tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style, vanaf oktober 2014 in de Kunsthal Rotterdam te zien, presenteert de wereld van innovatie en actie, stijl en aantrekkingskracht van de meest bekende en favoriete geheim agent. Meer dan 500 gadgets, kostuums, iconische auto's, story boards, grafische ontwerpen en rekwisieten bieden samen met vele filmfragmenten een ongeëvenaarde multimediale beleving van vijftig jaar filmgeschiedenis van James Bond.

Bond, James Bond
Sean Connery

Zeldzame kostuums, sfeervolle decors, gadgets, rekwisieten, storyboards en originele foto’s zijn te bewonderen in de meeslepende tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling presenteert met gevoel voor de kenmerkende Britse glamour en stijl het vakmanschap van de meest bekende en favoriete geheim agent, James Bond. In vijf decennia heeft de filmheld een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle. Samen met vele filmfragmenten biedt Designing 007: Fifty Years of Bond Style bezoekers een ongeëvenaarde multimediale beleving van vijftig jaar James Bond filmgeschiedenis.

Ontdek in de tentoonstelling aan de hand van twaalf verschillende settings - vanaf Dr. No in 1962 tot Skyfall in 2012 - de vormgeving en stijl achter het meest succesvolle filmmerk aller tijden. Meer dan 500 onvergetelijke objecten zijn te zien waaronder Roger Moore’s witte smoking in Octopussy (1983) en zijn ruimtepak uit Moonraker (1979); de oranje bikini, gedragen door Halle Berry in Die Another Day (2002); Scaramanga’s gouden pistool uit The Man with the Golden Gun (1974); de afschrikwekkende zilveren tanden van Jaws, voor het eerst te zien in The Spy who Loved Me (1977); gadgets van de “Q afdeling” zoals de attachékoffer in From Russia with Love (1963); en de Aston Martin DB5 uit GoldenEye (1995), die in 2012 zijn rentree maakt in Skyfall.

31. Emerging from the sea Honey (Ursula Andress).  © 1962 Danjaq, LLC and United Artists Corporation..jpg
Emerging from the sea Honey (Ursula Andress). © 1962 Danjaq, LLC and United Artists Corporation

De tentoonstelling is samengesteld met exclusief materiaal uit de archieven van EON Producties in opdracht van het Barbican Londen door gastcurator Bronwyn Cosgrave, Oscar®-winnende kostuumontwerper Lindy Hemming en ontwerper Ab Rogers en is eerder te zien geweest in Londen, Toronto, Shanghai en Melbourne, en doet voor Rotterdam eerst nog Moskou aan.

Ice Palace Design_lowres2.jpg
Ice palace interior, main, Die Another Day © 2002 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. All rights reserved.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus (Engelstalig) met essays van de curators van de tentoonstelling, en van Ian Fleming biograaf Andrew Lycett. Prijs €38,50.

Kinderen gaan aan de slag met een ‘Top Secret File'. Met deze speurtocht volgen de kinderen als een echte geheim agent een 'Bondachtige' verhaallijn en proberen ze het mysterie op te lossen. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is gratis verkrijgbaar in de Kunsthal.

Samenwerking

De tentoonstelling is in samenwerking met EON Productions samengesteld door Barbican Centre, Londen. "James Bond", "007 Gun Logo" en aanverwante James Bond merken zijn handelsmerken van Danjaq, LLC, onder licentie van EON Productions Limited.

Pers

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier

GoldenGun_lowres3_zonderrand.jpg
Scaramanga's Golden Gun. Copyright Notice - © 1974 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. All rights reserved.
1. SEAN CONNERY relaxes on the bumper of his Aston Martin DB5 © 1964 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. - LR.jpg
Sean Connery relaxes on the bumper of his Aston Martin DB5 during the filming of location scenes for Goldfinger in the Swiss Alps. Copyright Notice - © 1964 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. All rights reserved.

Partners

Nationale Nederlanden

Nationale-Nederlanden behoort met ruim 5 miljoen particuliere en zakelijke klanten tot de grootste en meest toonaangevende financiële dienstverleners van Nederland. 

Nationale Nederlanden

British Airways

British Airways is de grootste luchtvaartmaatschappij van Groot Brittannië en vliegt de hele wereld over. Deze jonge maatschappij is opgericht in 1974 en heeft als thuisbasis London Heathrow.

British Airways

Rotterdam Partners

Rotterdam Partners Convention Bureau informeert organisatoren van congressen en zakelijke evenementen onafhankelijk, professioneel en kosteloos over de mogelijkheden in Rotterdam. 

Rotterdam Partners

Rotterdam Festivals

Rotterdam Festivals coördineert het evenementenbeleid in Rotterdam en stimuleert de cultuurparticipatie van Rotterdammers. Wij realiseren een karakteristiek festivalaanbod en een breed publiek voor kunst en cultuur in Rotterdam.

Rotterdam Festivals

Mainport Hotel

Mainport is het meest luxe en moderne hotel van Rotterdam. Dit gloednieuwe 5-sterren hotel biedt u een onvergetelijke ervaring. Van Spa Heaven met traditionele Hamam, tot stijlvolle cocktailparty’s en internationale congressen. Bij Mainport beleeft u alles op het hoogste niveau.

Mainport Hotel

Robeco

Robeco is een op en top vermogensbeheerder met meer dan 85 jaar ervaring in fondsbeleggen. Onze klanten variëren van particulieren en bedrijven tot institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen.

Robeco

Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleren we bijzondere initiatieven.

Prins Bernhard Cultuurfonds

VSB Fonds

Sinds zijn start in 1990 heeft VSBfonds vele initiatieven en projecten ondersteund die bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. Sinds 1990 heeft VSBfonds voor 661 miljoen euro aan maatschappelijke initiatieven en projecten ondersteund.

VSB Fonds

Gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam wil dat de stad een sterk cultureel klimaat heeft. De gemeente wil optimale voorwaarden scheppen voor de productie van kunst en cultuur, voor de toegankelijkheid ervan en voor het delen van informatie, kennis en middelen. Onder kunst en cultuur wordt meer verstaan dan alleen beeldende kunst, theater, dans, muziek, musea en film.

Gemeente Rotterdam

BankGiro Loterij

Cultuur verbindt, inspireert en verrijkt en vertelt het verhaal over waar wij (als Nederlanders) vandaan komen. Cultuur is echter ook kwetsbaar en verdient bescherming, zodat wij en toekomstige generaties ervan kunnen blijven genieten.

BankGiro Loterij

Mediacenter Rotterdam

MediaCenter Rotterdam. Van huis uit drukker, inmiddels een organisatie die het hele communicatietraject beheerst. En dat allemaal onder één dak aanbiedt. Met als filosofie: press print play. Drie woorden die niet alleen staan voor wat we doen, maar vooral ook hoe we het doen.

Mediacenter Rotterdam
De Kunsthal is vanaf maandag 1 juni weer open!
Alleen online tickets. Boek nu je tijdslot. Lees hoe je samen met ons zorgt voor een fijn en veilig bezoek.
Alle maatregelen op een rij