Designing 007: Fifty Years of Bond Style

12 oktober 2014 – 8 februari 2015 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
"Bond, James Bond." Vanaf het moment dat Sean Connery deze beroemde naam uitspreekt aan het begin van Dr. No, heeft Agent 007 de wereld veroverd. De innemende geheim agent is niet enkel succesvol op het witte doek, maar staat sinds vijf decennia symbool voor het meest succesvolle merk in de filmgeschiedenis. De filmheld heeft een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle.

De tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style, vanaf oktober 2014 in de Kunsthal Rotterdam te zien, presenteert de wereld van innovatie en actie, stijl en aantrekkingskracht van de meest bekende en favoriete geheim agent. Meer dan 500 gadgets, kostuums, iconische auto's, story boards, grafische ontwerpen en rekwisieten bieden samen met vele filmfragmenten een ongeëvenaarde multimediale beleving van vijftig jaar filmgeschiedenis van James Bond.

Bond, James Bond
Sean Connery

Zeldzame kostuums, sfeervolle decors, gadgets, rekwisieten, storyboards en originele foto’s zijn te bewonderen in de meeslepende tentoonstelling Designing 007: Fifty Years of Bond Style in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling presenteert met gevoel voor de kenmerkende Britse glamour en stijl het vakmanschap van de meest bekende en favoriete geheim agent, James Bond. In vijf decennia heeft de filmheld een onuitwisbare invloed uitgeoefend op het gebied van kunst, muziek, mode, technologie, design en lifestyle. Samen met vele filmfragmenten biedt Designing 007: Fifty Years of Bond Style bezoekers een ongeëvenaarde multimediale beleving van vijftig jaar James Bond filmgeschiedenis.

Ontdek in de tentoonstelling aan de hand van twaalf verschillende settings - vanaf Dr. No in 1962 tot Skyfall in 2012 - de vormgeving en stijl achter het meest succesvolle filmmerk aller tijden. Meer dan 500 onvergetelijke objecten zijn te zien waaronder Roger Moore’s witte smoking in Octopussy (1983) en zijn ruimtepak uit Moonraker (1979); de oranje bikini, gedragen door Halle Berry in Die Another Day (2002); Scaramanga’s gouden pistool uit The Man with the Golden Gun (1974); de afschrikwekkende zilveren tanden van Jaws, voor het eerst te zien in The Spy who Loved Me (1977); gadgets van de “Q afdeling” zoals de attachékoffer in From Russia with Love (1963); en de Aston Martin DB5 uit GoldenEye (1995), die in 2012 zijn rentree maakt in Skyfall.

31. Emerging from the sea Honey (Ursula Andress).  © 1962 Danjaq, LLC and United Artists Corporation..jpg
Emerging from the sea Honey (Ursula Andress). © 1962 Danjaq, LLC and United Artists Corporation

De tentoonstelling is samengesteld met exclusief materiaal uit de archieven van EON Producties in opdracht van het Barbican Londen door gastcurator Bronwyn Cosgrave, Oscar®-winnende kostuumontwerper Lindy Hemming en ontwerper Ab Rogers en is eerder te zien geweest in Londen, Toronto, Shanghai en Melbourne, en doet voor Rotterdam eerst nog Moskou aan.

Ice Palace Design_lowres2.jpg
Ice palace interior, main, Die Another Day © 2002 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. All rights reserved.

Publicatie

Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerde catalogus (Engelstalig) met essays van de curators van de tentoonstelling, en van Ian Fleming biograaf Andrew Lycett. Prijs €38,50.

Kinderen gaan aan de slag met een ‘Top Secret File'. Met deze speurtocht volgen de kinderen als een echte geheim agent een 'Bondachtige' verhaallijn en proberen ze het mysterie op te lossen. De speurtocht is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en is gratis verkrijgbaar in de Kunsthal.

Samenwerking

De tentoonstelling is in samenwerking met EON Productions samengesteld door Barbican Centre, Londen. "James Bond", "007 Gun Logo" en aanverwante James Bond merken zijn handelsmerken van Danjaq, LLC, onder licentie van EON Productions Limited.

Pers

Vul uw gegevens in als u bestanden bij deze tentoonstelling wilt downloaden.

Open formulier

GoldenGun_lowres3_zonderrand.jpg
Scaramanga's Golden Gun. Copyright Notice - © 1974 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. All rights reserved.
1. SEAN CONNERY relaxes on the bumper of his Aston Martin DB5 © 1964 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. - LR.jpg
Sean Connery relaxes on the bumper of his Aston Martin DB5 during the filming of location scenes for Goldfinger in the Swiss Alps. Copyright Notice - © 1964 Danjaq, LLC and United Artists Corporation. All rights reserved.