Dinosaurussen!
Betreden op eigen risico

16 september 2006 – 4 maart 2007 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
Dinosaurussen blijven fascineren, van generatie op generatie. Resten van de reusachtige beesten die tot 65 miljoen jaar geleden hebben geleefd worden nog steeds gevonden. Jaarlijks worden er nieuwe ontdekkingen gedaan en theorieën herzien.

Het blijft echter een mysterie waarom het reusachtige beest is uitgestorven. Maar de Kunsthal brengt de verschillende dinosaurussoorten weer tot leven.

De Kunsthal verandert in een hands-on Jurassicpark

Indrukwekkende levensgrote bewegende dinosaurussen, een reusachtige zandbak waarin kinderen zelf naar fossielen kunnen graven en ingenieuze skeletten veranderen de Kunsthal in een hands-on Jurassic Parc. De groots opgezette familietentoonstelling brengt de bezoeker oog in oog met de levensgrote dinosaurussen.

foto_334_3.jpg

Betreden op eigen risico...

De Kunsthal neemt de bezoeker mee op expeditie naar een wereld van 65 miljoen (het Krijt) tot 220 miljoen jaar geleden (het Trias). Een spookachtig park met animatronics doet menig mensenhart sneller kloppen.
De tentoonstelling verweeft amusement en spanning met wetenschappelijke feiten en geschiedenis. Waar en wanneer leefde het reusachtige monster. Hoe veel soorten kennen we? Wat aten dinosaurussen? Hoe gaat een paleontoloog te werk en waar zijn de wetenschappelijke feiten op gebaseerd? Opgravingen leveren vele vondsten en fossielen die veel informatie geven over leefpatroon en uiterlijk van een bepaalde soort dinosaurus.
In de voetsporen van een paleontoloog beleeft de bezoeker het verloop van een ontdekking van begin tot einde, de opwinding bij het opgraven, het in elkaar passen als een grote puzzel en de uiteindelijke reconstructie van een echte dinosaurus.

foto_334_2.jpg