Droog Design
Overzichtstentoonstelling

2 december 1995 – 28 januari 1996 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
Sinds enkele jaren worden tentoonstellingen en presentaties georganiseerd rond een wisselende kern jonge, pas afgestudeerde Nederlandse meubelontwerpers. Op initiatief van Renny Ramakers en Gijs Bakker werd begin jaren negentig een serie producten bijeengebracht onder de noemer Droog Design. Kenmerkend voor deze producten is de vrij eenvoudige uitwerking en zeer duidelijke, in deze tijd passende concepten en het gebruik van eerlijke, vaak alledaagse materialen.

Na enkele succesvolle presentaties in het buitenland van individuele ontwerpers en drie groepsexposities tijdens de jaarlijkse Salone Internationale dell' Mobile in Milaan, leek de tijd rijp voor een eerste tussenstand en terugblik op Droog Design in eigen land. De Kunsthal Rotterdam nam het initiatief voor de eerste overzichtstentoonstelling van deze jonge ontwikkeling in het Nederlandse design.
De tentoonstelling Droog Design bood het eerste retrospectief van nagenoeg alle producten die de afgelopen jaren onder deze noemer afzonderlijk of in enig ander verband werden getoond.

foto_83_2.jpg

Publicatie

Droog Design, tentoonstellingsgids