Droog Design: Your choice

8 mei 2003 – 18 mei 2003 Deze tentoonstelling is afgelopen
Aansluitend op de recente Salone dell' Mobile in Milaan presenteert de Kunsthal tien dagen lang Your Choice van Droog Design. In een wereld die steeds meer wordt bepaald door global branding biedt Your Choice een actueel tegenwicht.

Sinds 1993 presenteert Droog Design spraakmakend werk van jonge ontwerpers en initieert experimentele projecten. Droog Design bepaalt zo al jaren de top van de internationale avant-garde. Het project Your Choice roept vragen op die zijn geboren uit een nieuwsgierigheid naar het gedrag van de consument. Overal ter wereld dringen de grote multinationals zich op en valt er nog maar weinig te kiezen. Tegelijk is de keuze door differentiatie enorm groot. Your Choice vergroot keuzeoverwegingen uit en zet ze op zijn kop.

De ontwerpers van Droog Design geven met hun producten luchtig commentaar op de onduidelijkheid van de grens tussen beïnvloeding door de producent en de keus van het individu. De tentoonstelling Your Choice nodigt de bezoeker uit om de keuzemogelijkheid van de gepresenteerde producten te ervaren. Zelfs ontmanteling van de opstelling is mogelijk door een van de flessen 'droog water' van Concrete, waarmee de tentoonstelling is opgebouwd, aan te schaffen voor één euro.  

Deze designtentoonstelling in de Kunsthal start gelijktijdig met de International Architecture Biennale Rotterdam en de Designprijs Rotterdam 2003.

foto_258_1.jpg