Duo Duo
Vijftien jaar oud

17 december 2005 – 12 februari 2006 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
De uitgeverswereld is meer dan ooit in beweging. Internationalisering, nieuwkomers als Pimento Amsterdam, fenomenen als Taschen en de uitgeversactiviteiten van Kruidvat maken van de uitgeverswereld een turbulente branche in een tijd van 'ontlezing' en internet. Tegen deze stroom in ontstaan kleinschalige initiatieven en gespecialiseerde boekwinkels en uitgeverijen die met kwaliteitsproducten hun bestaan rechtvaardigen. Duo Duo is een van deze initiatieven, opgericht in 1990.

Deze Rotterdamse uitgeverij werkt zonder winstoogmerk en brengt jaarlijks hoogwaardige fotoboeken, kunstboeken en literaire uitgaven op de markt. Duo Duo heeft in haar vijftienjarige bestaan ruim zeventig titels uitgegeven, die alle worden gepresenteerd in deze jubileumtentoonstelling.

Het fonds wordt gekarakteriseerd door bijzondere uitgaven over Rotterdam en fotografie. De Wederopbouw, de continue ontwikkeling van de Maasstad en haar toonaangevende architectuur geven Duo Duo een Rotterdams karakter. Bovendien wordt veel (samen)gewerkt met bekende fotografen zoals Joop Reyngoud en Maarten Laupman. Naast de nadruk op fotografie kenmerken veel uitgaven van Duo Duo zich door de verzorgde vormgeving van toonaangevende grafisch ontwerpers als Rick Vermeulen, Hannah Weis en Willem van Zoetendaal. Het is dan ook niet verwonderlijk dat verschillende boeken in het relatief korte bestaan van de uitgeverij verkozen zijn tot Best Verzorgde Boek, waaronder 'Rotterdam, dynamische stad 1950-1990', 'Werken in de bouw 1946-1969' en 'Moord in Rotterdam 1905 -1967'.

foto_311_1.jpg