Dutch Heroines

21 februari 2004 – 7 maart 2004 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
De Kunsthal presenteert de serie Dutch Heroines van fotograaf Eric van den Elsen. 35 foto's laten zien hoe bekende Hollandse vrouwen zichzelf het liefst zien vastgelegd.

Voor deze tentoonstelling heeft Eric van den Elsen een serie samengesteld met foto's die hij maakte voor het boek Heldinnen aangevuld met nieuwe beelden van o.a. Katja Schuurman en Kim van Kooten. Een gemeenschappelijk kenmerk van de vrouwen is dat ze een bestaan hebben opgebouwd waarin hun uiterlijk een wezenlijke rol speelt.

Bekende Hollandse vrouwen gefotografeerd

Eric van den Elsen en Ronald Giphart hebben een verrassend beeld weten te geven van 12 jonge vrouwen in het literaire fotoboek Heldinnen (augustus 2003). Terwijl Eric van den Elsen zijn platen schoot, sprak Ronald Giphart met de heldinnen over hun leven, hun schoonheid en hun persoonlijke zingeving. Het duo stuitte op veel verrassingen en zag hoe de vrouwen vastberaden hun zelfbedachte poses aan de lenzen van de fotograaf toevertrouwden. Dutch Heroines komt voort uit het project Heldinnen waarvoor Eric van den Elsen de vrouwen fotografeerde.

De serie in de Kunsthal bestaat in totaal uit 15 heldinnen, waaronder Barbara van den Berg, Anke Engels, Sarah Geels, Sophie Hilbrand, Carice van Houten, Maria Kraakman, Hadewych Minis, Halina Reijn, Heleen van Royen, Manon Schipper, Birgit Schuurman, Sylvana Simons en nieuwe beelden van Katja Schuurman, Angela Schijf en Kim van Kooten.

Samenwerking 

Torch Gallery, Amsterdam.

foto_277_1.jpg