Fair Fashion
Modeontwerp met wereldse stoffen

17 januari 2009 – 15 maart 2009 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
4
Fair Fashion in de Kunsthal Rotterdam toont tien verrassende modecollecties van jonge veelbelovende ontwerpers, gebaseerd op traditionele stoffen uit Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Vijfenveertig experimentele ontwerpen met spannende details tonen dat kennismaking met andere culturen de creativiteit stimuleert tot onverwachte combinaties.

Sportieve shirts met capuchon gemaakt van transparante Indische zijde, een herencollectie samengesteld uit bont bedrukt West-Afrikaans katoen en een elegante avondjurk ontworpen met kakelbonte weefsels uit de Peruaanse Andes.
De creaties zijn het resultaat van een jaarlijkse internationale ontwerpwedstrijd, georganiseerd door de Duitse charitatieve organisatie Welthungerhilfe.

Culturele rijkdom

Mode spreekt alle talen. Uniform of spijkerbroek, avondjurk of minirok, sarong, burka of djalebba, onze kleding toont de ander onze identiteit.
Jonge studenten van gerenommeerde Duitse modevakscholen en -academies zijn door de organisatie Welthungerhilfe gevraagd om met stoffen uit landen waar deze organisatie actief is - Mali, Peru en India - draagbare en moderne kleding te ontwerpen.

Internationale modewedstrijd

Met de modewedstrijd ‘Weltgewänder' (Wereldgewaden) vestigt Welthungerhilfe de aandacht op de culturele rijkdom van de ontwikkelingslanden waar zij actief is.
De tentoonstelling Fair Fashion presenteert de beste modeontwerpen die gemaakt zijn voor de tweede versie van ‘Wereldgewaden' die Welthungerhilfe in 2007 organiseerde. De opbrengst is bestemd voor de projecten van Welthungerhilfe.

In samenwerking met

Welthungerhilfe

Fair Fashion, zaaloverzicht 2 - John Stoel.jpg
Fair Fashion, zaaloverzicht 1 - John Stoel.jpg