Het beste uit Tussen Kunst en Kitsch
Hoogtepunten uit 250 afleveringen

20 april 2002 – 30 juni 2002 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
De Kunsthal Rotterdam en de AVRO presenteren de tentoonstelling 'Het beste uit Tussen Kunst en Kitsch'. Deze tentoonstelling brengt een hommage aan 250 uitzendingen van het bekende en populaire televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch.

Uit de voorwerpen die de afgelopen jaren tijdens de opnames van het programma de revue passeerden, is een selectie gemaakt van ruim 100 objecten.
De tentoonstelling bevat bijzondere en zeer uiteenlopende kunstvoorwerpen, die het vanwege hun zeldzaamheid verdienen aan een groot publiek te worden getoond. De presentatie in de Kunsthal toont de rijkdom die nog steeds in de Nederlandse woningen aanwezig is.

Unieke opzet tentoonstelling

De presentatie van 'Het beste uit Tussen Kunst en Kitsch' is uniek.
Voor het eerst zullen in een tentoonstelling kunstvoorwerpen naar hun geldwaarde worden ingedeeld. Hierdoor krijgt de bezoeker de mogelijkheid kunstvoorwerpen uit verschillende periodes, maar met dezelfde prijs te vergelijken.
Daarnaast heeft elke expert een 'favoriet stuk' uitgekozen en is de televisieopstelling met de 'tafel' van Cees van Drongelen te zien.

Gedurende 17 jaar televisieopnamen van Tussen Kunst en Kitsch zijn veel mensen voor de camera geweest met een opmerkelijk object, dat door de experts van het programma beoordeeld en getaxeerd werd. Dit heeft er toe geleid dat Nederland de zolders thuis uitkamde, op zoek naar een vergeten familieschat.
Op deze manier zijn etsen van Rembrand, meubilair van Rietveld, maar ook een compleet servies uit de tijd van Napoleon ontdekt. En wie kent ook niet de hilarische "vondsten" die uiteindelijk geen waarde bleken te hebben.

foto_240_2.jpg
foto_240_3.jpg