Jimi Hendrix in Holland

16 september 1995 – 12 november 1995 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
Op 18 september a.s. is het vijfentwintig jaar geleden dat Jimi Hendrix overleed. Ter gelegenheid hiervan organiseert de Kunsthal Rotterdam een bescheiden fototentoonstelling met als onderwerp het enige optreden dat deze inmiddels legendarische gitatist in ons land gaf.

Op deze tentoonstelling, getiteld 'Jimi Hendrix in Holland', is een selectie te zien van de mooiste foto's van dit optreden. De voorstelling vond plaats in de Rotterdamse Ahoy op vrijdag 10 november 1967. Daar zagen honderden jongeren hun idool in levende lijve tijdens de tienerbeurs "Hippy Happy'.

Popfotografie in Nederland

De herdenkingsexpositie 'Jimi Hendrix in Holland' toont foto's van onder anderen Rob Bosboom en Nico van der Stam. Beiden behoren tot de eerste generatie Nederlandse popfotografen. Hun werk was vorig jaar uitgebreid te zien in de Kunsthal op de overzichtsexpositie "Rock around the Camera', waarin alle facetten van de geschiedenis en de ontwikkeling van de popfotografie in Nederland werden belicht.

foto_77_2.jpg

De ontdekking van dit deels nooit eerder gepubliceerde materiaal, vormt nu het uitgangspunt van de tentoonstelling 'Jimi Hendrix in Holland'. Een aardige bijkomstigheid is dat de Kunsthal Rotterdam slechts enkele tientallen meters verwijderd is van de plaats van de oude Rotterdamse Ahoyhallen, waar destijds het Hendrix-concert plaatsvond.

Publicatie

Jimi Hendrix in Rotterdam, tentoonstellingsgids

foto_77_3.jpg