Karton
Niels Broszat

1 november 2012 – 20 januari 2013 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
6
Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Kunsthal is voor de zesde editie van Kunsthal Light een oproep aan jonge kunstenaars gedaan. Uit een groot aantal inzendingen is het voorstel van Niels Broszat (1980) geselecteerd.

Speciaal voor de Etalage langs de hellingbaan van de Kunsthal maakt hij op vier grote stukken karton een surrealistische maritieme voorstelling met houtskool. Broszats werk onthult iets van een schijnwereld. Hij laat zich inspireren door eeuwenoude fantasiefiguren zoals ridders, elven, feeën, prinsen, draken en nimfen, maar zijn werk past naadloos in de hedendaagse kunst van nu.

Niels Broszat

Niels Broszat is geboren in Mettingen (Duitsland) en studeerde aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Hierna volgde hij de kunstacademie in Den Haag (KABK). Broszat heeft deelgenomen aan belangrijke tentoonstellingen, waaronder ‘7-up' in het Gemeentemuseum Den Haag (2007-2008). Zijn werk is onder meer aangekocht door de Caldic Collectie.

kunsthal light #6

Kunsthal Light

‘Karton' van Niels Broszat is onderdeel van het programma Kunsthal Light. Het programma richt de spotlight in het bijzonder op modern muralists, urban-, graffitti- en stripkunstenaars. De Kunsthal stelt hiervoor drie keer per jaar de Etalage langs de hellingbaan beschikbaar aan een kunstenaar die de vrije hand krijgt deze in te richten. Door de glazen wand van de Etalage is het werk ook voor publiek buiten te zien. Voor de eerste editie in 2011 ontwierp de Amerikaanse kunstenaar Ben Merris een ‘Cave Painting'. Voor de tweede editie maakte de Spaanse kunstenaar Nacho Simal de wandschildering ‘Het kraaipotlood' en de Zuid-Afrikaanse Susan Opperman tekende in de derde editie het werk ‘Skyndood & Niemandswoord'. In het kader van de vierde editie van Kunsthal Light schilderde Sam Peeters in 2012 zijn vertolking van het klassieke Bijbelse verhaal van de broers Kaïn en Abel. In de vijfde editie van Kunsthal Light stond het grafisch stickerwerk ‘Vlek op vlek op vlek' van Johan Boer centraal.

Niels Borszat-5.JPG
Bootje_schilderij RGB webformatt.jpg