KidsKunst
210 kinderkunstenaars

1 mei 1999 – 9 mei 1999 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
3
De tentoonstelling KidsKunst omvat werk van driehonderd kinder-kunstenaars en twintig Rotterdamse kunstenaars. Evenals vorig jaar vormt KidsKunst het hoogtepunt van een manifestatie waarbij kinderen beeldende kunst leren ontdekken als vrijetijdsbesteding.

Een brug tussen kunstenaars en kinderen uit achterstandswijken

Veertig beeldende kunstenaars presenteerden de afgelopen weken workshops in buurthuizen van de deelgemeentes Delfshaven, Feijenoord, Hoogvliet en Noord. Kinderen konden zich uitleven met knippen, plakken, tekenen en schilderen. Op een speelse wijze, en onder de professionele begeleiding van het sociaal cultureel werk, tracht KidsKunst een brug te vormen tussen beeldend kunstenaars en jeugd uit achterstandswijken. 

Naast het werk van de kinderen wordt autonoom werk van deze kunstenaars geëxposeerd. Door het werk van de beeldende kunstenaars en het werk van de kinderen op gelijke wijze te presenteren wordt de wisselwerking of beïnvloeding zichtbaar. Te zien zijn schilderijen, tekeningen en reliëfs.

Na de Kunsthal (29 mei t/m 20 augustus 1999) gaat KidsKunst in delen op reis naar o.m. Museum Hillesluis en Museum Katendrecht.

foto_169_2.jpg