Language & ART Tour 2016

4 juni 2016 – 14 augustus 2016 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
7
Meltdown, Charlotte Weise
ink on paper, photo by Franz Muller Schmidt
In samenwerking met vijftien Rotterdamse galeries en kunstinstellingen presenteert het 47e Poetry International Festival van 8 tot en met 11 juni de Language & ART Gallery Tour. Gedurende deze tour presenteert de Kunsthal een overzichtstentoonstelling met werken van kunstenaars die bij de galeries te zien zijn. Deze overzichtstentoonstelling is te zien tot en met 14 augustus.

Verspreid over de stad tonen galeries werk van beeldend kunstenaars voor wie de taal, het woord of de poëzie een belangrijke inspiratiebron is of deel uitmaakt van hun werk. Kris kras door Rotterdam zijn talige installaties, schilderijen, illustraties, kunstenaarsboeken en taalexperimenten van gerenommeerde kunstenaars en aanstormend talent te vinden.

De tentoonstelling Kunsthal Light #14 ‘Sic Semper. Inge Aanstoot’ in de etalage van de Kunsthal en ‘All you can Art’ van David Bade en Tirzo Martha, zijn onderdeel van de Language & Art Gallery Tour.

Vanaf de Rotterdamse Schouwburg vertrekken van  8 t/m 11 juni om 14:00 uur gratis guided Tours. Kies een route en stap op. Zie voor routes en reserveren: www.poetryinternational.nl

opening

Op zondag 5 juni om 15.30 uur openen festivaldirecteur Bas Kwakman en Kunsthaldirecteur Emily Ansenk de 5e Language & Art Gallery Tour in de Kunsthal. Twee festivaldichters, Maarten van der Graaff en Ann Vickery, dragen gedichten voor, de kunstenaars Jan Smejkal (PHOEBUS Rotterdam), Maria Barnas (Centrum Witte de With) en David Bade en Thirzo Martha (Kunsthal tentoonstelling All you can Art) geven een toelichting op hun werk dat te zien is in de tour. Daarnaast zorgt I, poor romantic, een elektronisch muziek duo, voor een botsing tussen tekst en beats

Tijdens de opening in de Kunsthal kunt u kijken naar de overzichtstentoonstelling met werken van kunstenaars die bij de galeries te zien zijn, en naar de tentoonstellingen ‘Sic Semper. Inge Aanstoot’ en ‘All you can Art. David Bade & Tirzo Martha’.

Graag aanmelden voor de opening via http://fd10.formdesk.com/poetryinternational/gallery-open2016

Deelnemende galeries:


Zerp Galerie
Cokkie Snoei
Phoebus
RAM/ramfoundation
Galerie Rianne Groen
Galerie Frank Taal
Galerie Joey Ramone
Casper Haring Design
Studio De Bakkerij
Galerie Untitled
Lisplein 5
Galerie V’Arts
Galerie Hommes
Walgenbach Art & Books
Rib                  
Beeldkanon
TENT
Witte de With Center for Contemporary Art 

Marilou van Lierop_The IBM Days.jpg
The IBM Days, Marilou van Lierop
Make war, no art, write literature, Q Serfijn, 2015, watercolor on paper
Make war, no art, write literature, Q Serfijn, 2015