Le Miracle de la Couleur
Meesterwerken uit de Fondation Corboud

25 januari 2003 – 25 mei 2003 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
2
De Kunsthal Rotterdam toont de indrukwekkende privé-verzameling impressionisten en post-impressionisten van de Zwitserse collectioneur Gérard J. Corboud.

De verzameling Corboud kent zijn gelijke niet en behoort tot de omvangrijkste en meest hoogstaande particuliere verzamelingen in de wereld. De collectie omvat werken van Gustave Courbet, Claude Monet, Camille Pissarro, Alfred Sisley, Auguste Renoir, Vincent van Gogh, Edouard Manet en Paul Signac.

Hoogstaande collectie Impressionisten en Post-Impressionisten

Als een van de eersten verzamelde Corboud werk van de post-impressionisten, een stroming die lange tijd veronachtzaamd is en pas sinds kort op waarde wordt geschat. De Kunsthal Rotterdam is vereerd met de eerste openbare presentatie van ruim honderd schilderijen uit de prestigieuze collectie Corboud. De verzameling Corboud is encyclopedisch van opzet. Van alle impressionisten en post-impressionisten is dusdanig representatief werk bijeengebracht dat een integraal beeld ontstaat van deze kunststromingen. Behalve de bekende impressionisten kan het Nederlandse publiek voor het eerst kennismaken met schilders als Gustave Caillebotte, Berthe Morisot en Armand Guillaumin. Deze in het buitenland reeds lang gelauwerde kunstenaars zullen onder andere bijdragen aan het onthullende karakter van de tentoonstelling.

Exclusieve hoofdsponsor 

HAL Investments BV, Rotterdam

foto_251_1.jpg