Libelle is jarig!
70 jaar midden in de samenleving

17 september 2004 – 26 september 2004 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
1
Iedereen kent Libelle. Tien dagen lang presenteert de Kunsthal het evenement 'Libelle is Jarig!' rondom het zeventigjarig bestaan van het tijdschrift Libelle.

Een tentoonstelling, workshop en modeshows laten zien wat dit magazine voor de Nederlandse vrouw en haar gezin betekent. Sfeervolle installaties verbeelden zeven decennia en brengen herinneringen boven, maar ook verbazing over hoe vooruitstrevend Libelle is. Tien dagen Libelle Al zeventig jaar informeert en amuseert Libelle haar lezeressen over actuele onderwerpen op het gebied van omgangsvormen, man-vrouw-verhouding, noviteiten, vrije tijd, culinair, in en rond het huis, mode en persoonlijke verzorging. Maar ook de crisis, oorlog, wederopbouw en het koninklijk huis komen aan bod.

foto_290_2.jpg

Deze thema's komen integraal terug in de tentoonstelling die is opgebouwd uit een vijftal stijlkamers. Te zien zijn onder andere een complete Bruynzeel-keuken ontworpen door Piet Zwart uit 1938 met origineel Etna-fornuis; een vakantie met het gezin in de zestigerjaren met een Peugeot 404 en caravan; en een zeventiger jaren slaapkamer met Aupingbed en opvallend beddengoed'. De tentoonstelling in de Kunsthal is zo tegelijkertijd een bijzonder tijdsdocument van veranderd Nederland.

foto_290_3.jpg