Look at me
Mode en fotografie in Groot-Brittannië 1960-1998

16 mei 1998 – 9 augustus 1998 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
4
Look at me biedt een overzicht van Britse modefoto's en tal van media waarin de modefotografie is toegepast, zoals tijdschriften, posters en clips.

Invloedrijke Britse modetrends als 'Swinging London' uit de jaren zestig, 'Punk' uit de jaren zeventig en de 'Hungry Look' uit de jaren negentig, worden gepresenteerd met werk van beroemde fotografen als Helmut Newton, Corinne Day, Wolfgang Tillmans en Nick Knight. De jaren zestig worden gekenmerkt door de opkomst van een jongerencultuur. Door nieuwe tijdschriften, jonge ontwerpers en goedkope modeketens werd mode een belangrijk onderdeel van de leefwereld van jongeren. Er wordt werk getoond van Norman Parkinson, Harri Peccinotti, Terence Donovan, Helmut Newton, Ronald Traeger en Brian Duffy.

Overzicht van de Britse modefotografie

De anarchistische kledingcodes van de Punk in de jaren zeventig inspireerden fotografen als Derek Ridgers en Steve Johnston. Marc Lebon, Nick Knight en andere fotografen namen in de jaren tachtig hun modellen mee de straat op, gebruikten modellen die er absoluut niet uitzagen als modellen en fotografeerden ze in 'gewone, dagelijkse' kleding. Modefotografen in de jaren negentig, zoals Wolfgang Tillmans en Corinne Day, beïnvloed door rave culture en grunge, leverden een ironisch commentaar op het verschijnsel mode door hun spel met de conventies van het genre.

foto_145_2.jpg