Polder Cup
Maider López

10 september 2011 – 11 december 2011 Deze tentoonstelling is afgelopen
Hal
A
De Kunsthal Rotterdam toont het kunstproject Polder Cup van de Spaanse kunstenares Maider López. Voor Polder Cup heeft López de Nederlandse liefde voor voetbal en het typisch Nederlandse landschap van water en polders op een unieke manier samengebracht.

In de polders bij het Zuid-Hollandse Ottoland zette zij lijnen van voetbalvelden op weilanden, ongeacht waar. Gehinderd door sloten die dwars door het speelveld liepen, moesten de spelers ter plekke nieuwe regels bedenken. López heeft de wedstrijden vastgelegd. De Kunsthal presenteert een film en fotoserie van dit bijzondere potje voetbal met hindernissen.

Polderen

Wat López voor ogen staat met Polder Cup is het ontregelen van de traditionele functies van het polderlandschap. De rol van het publiek in de openbare ruimte en de relatie tussen het collectieve en het individuele staan hierbij centraal. Met haar projecten in de openbare ruimte wil López regels en gewoontes doorbreken, en door nieuwe regels in te voeren mensen aanspreken als individu maar ook als onderdeel van een gemeenschap. De polder staat in dit project symbool voor de Nederlandse overlegcultuur. Echter, de voetballers in Polder Cup overleggen niet. Na een paar keer in de sloot gevallen te zijn, ontwikkelen de nieuwe spelregels zich organisch.

3. Polder Cup, Maider López - LR.jpg

Maider López

Maider López (1975) woont en werkt in San Sebastian, Spanje. Met haar werkt intervenieert ze in ruimtes, situaties en architectuur. De kijker wordt vaak betrokken bij haar werken en wordt verrast door speelse aanpassingen die López maakt in een vertrouwde omgeving. Van haar werk zijn verschillende tentoonstellingen geweest in onder meer Nieuw Zeeland, Shanghai, Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, Nederland en Frankrijk.

Polder Cup van Maider López is onderdeel van het project ‘'Between You and I", een samenwerkingsproject van SKOR | Stichting Kunst en Openbare Ruimte en Witte de With (Center for Contemporary Art), dat plaats vond in 2009 en 2010.

1. Polder Cup, Maider López.jpg
5. Polder Cup, Maider López.jpg